News Flash:

Caras-Severin: Peste 30.000 de persoane vor fi vaccinate antigripal

8 Octombrie 2013
1389 Vizualizari | 0 Comentarii

La nivelul judetului Caras-Severin a început catagrafierea populatiei cu risc, pentru demararea campaniei de vaccinare antigripala.

Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica (DSP) Caras-Severin, populatia care trebuie vaccinata antigripal este de aproximativ 36.000 de persoane, respectiv, persoanele în varsta, cele cu boli cronice, afectiuni cardiace, respiratorii, persoanele institutionalizate sau cele care au contact permanent cu public numeros.

In Caras-Severin, anul trecut, cu toate ca au fost alocate doar 6.800 de doze de vaccin antigripal, nici acestea nu au fost folosite în totalitate.

Intre 7 si 18 octombrie vor fi vaccinati elevii claselor I, cu vaccin antirubeolic, cel antirujeolic si antiurlian, conform programului national.

Una din problemele cu care se confrunta DSP Caras-Severin se refera la obligativitatea vaccinarii copiilor de anumite varste, avand în vedere ca sunt parinti care refuza acest lucru.

'Medicii scolari au sesizat asemenea cazuri si cred ca internetul e de vina. Exista un calendar obligatoriu al ministerului, însa parintii folosesc informatii din surse online neavizate si se opun. Legislatia prevede în mod expres o metoda punitiva, amenda, pentru aceste cazuri. Am primit de la minister 3.150 de doze pentru clasa 0 si bebelusii în primul an de viata. Aici exista o anumita reticenta a parintilor plecata de la o falsa legatura între vaccinare si prevalenta autismului, de exemplu', a precizat directorul DSP Caras-Severin, Dragos Luca.


caras-severin vaccinare antigripala vaccinata antigripal
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004788 (s)