News Flash:

Situatie de urgenta la New York, in urma unui viscol puternic

22 Ianuarie 2014
1257 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritățile au decretat situație de urgență în cinci regiuni ale statului New York după ce un viscol puternic s-a abătut asupra coastei de nord-est a Statelor Unite ale Americii. În zona afectată de furtuna de zăpadă 'Janus' se află aproximativ 56 milioane de persoane, relatează miercuri portalul Weather, citat de Ria Novosti. Mai mult de 3.000 de zboruri au fost anulate marți în SUA din cauza deteriorării condițiilor meteorologice și miercuri majoritatea aeroporturilor din New York și împrejurimi vor rămâne închise. 

Autoritățile au cerut cetățenilor să nu iasă din case și să se deplaseze, pe cât posibil, cu mijloacele de transport în comun.  Din cauza vremii rele, în capitala statului a fost suspendată marți colectarea deșeurilor menajere pentru a elibera spațiul pentru echipamentele de deszăpezire: aproximativ 450 de utilaje de deszăpezire au ieșit pe străzile metropolei americane. Metroul continuă să funcționeze la New York, dar afișajul electronic menționează întârzieri și anularea unor rutelor expres.

La recomandarea autorităților, activitatea la cele mai multe birouri s-a încheiat marți înainte de terminarea programului, iar în instituțiile de învățământ au fost anulate toate activitățile de after-school. Miercuri la New York nu vor fi închise școlile, dar alte orașe mari precum Boston, Philadelphia și Providence au fost suspendate orele de curs.

Furtuna de zăpadă este însoțită de ger — marți seara la New York se înregistrau minus 10 grade Celsius, dar temperatura părea mai rece din cauza rafalelor de vânt.

Noul primar al New Yorkului, Bill de Blasio, a dispus să fie ridicate toate restricțiile pentru ca toți oamenii străzii să poată fi adăpostiți.AGERPRES


viscol puternic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007610 (s)