News Flash:

Sistemul competitional al Ligii I va fi schimbat

15 Mai 2017
980 Vizualizari | 0 Comentarii
liga 1 minge
Presedintele FRF spune ca vrea ca, din sezonul 2019/2020, Liga 1 sa aiba 16 echipe, astfel incat primul esalon sa aiba si cateva echipe de traditie si care au multi suporteri. Acum, prima liga e formata din 14 echipe.
”Dorim inca de anul acesta sa stabilim ca din sezonul 2019/2020, Liga 1 sa porneasca cu 16 echipe, sa fie suficient spatiu pentru echipele de traditie. Au inceput sa vina din urma, sustinute de suporteri”, a spus Razvan Burleanu.
Cat priveste esalonul secund, nu se intentioneaza revenirea la doua serii. Presedintele FRF spune ca in urmatorul sezon Liga a 2-a va avea o singura serie de 18 echipe.
“Este exclus sa revenim la doua serii. Liga a 2-a va ramane cu o singura serie de 18 echipe. Situatia economica a Romaniei solicita acest lucru. Din punct de vedere sportiv, ai nevoie sa coagulezi jucatorii in cat mai putine echipe ca sa faca pasul catre prima liga”, a mai spus Razvan Burleanu, care nu renunta la ideea ca o parte din drepturile TV de la Liga 1 sa ajunga la echipele din ligile inferioare, invocand principiul solidaritatii financiare.
Intrebat ieri despre noul scandal din Liga 1 si cine va castiga campionatul in caz de egalitate de puncte, presedintele FRF si-a continuat meciul de la distanta cu LPF si a tinut sa ironizeze forul condus de Gino Iorgulescu. In plus, Burleanu a recunoscut ca noua campioana a Romaniei ar putea fi decisa la TAS, in conditiile in care regulamentul nu este foarte clar.
"In primul rand nu ne putem exprima. Avem o liga profesionista de fotbal care va poate raspunde acestei intrebari. Ei sunt organizatorii. Scuze. Am vrut sa spun Liga Profesionista, dar nu de fotbal. Extista posibilitatea sa se decida campioana la TAS. Cred ca oricare dintre echipe, atat timp cat va decide acest lucru, va merge la TAS", a declarat Razvan Burleanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004771 (s)