News Flash:

Sindicatele din Politie si Ministerul Muncii dezbat LEGEA salarizarii unitare

6 Martie 2017
970 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Reprezentantii sindicatelor din Politie se intalnesc, luni, cu ministrul Muncii, pentru a negocia majorarile ce vor fi aplicate prin noua lege a salarizarii, iar liderii sindicali au anuntat ca, in perioada 23-25 martie, peste 10.000 de politisti vor protesta nemultumiti de veniturile actuale.
"Doamna Olguta Vasilescu nu ne-a inaintat aceasta lege a salarizarii, acel vestit draft cu care incearca sa ne amageasca zicand sa stam linistiti ca ei or sa faca. Noi vrem lucruri concrete. Indemnizatiile se calculeaza la nivelul anului 2009, ceea ce inseamna ca, in fapt, omul castiga acelasi banut si nu obtine nimic in plus. Castiga doar ei la capitolul imagine, in Politie nu se mareste nimic. Noi vrem ca indemnizatiile sa fie raportate la un salariu minim brut de cel putin 1.450 de lei. De aceste prevederi ar urma sa beneficieze undeva la 45.000 de oameni, aici incluzand si personalul auxiliar si jandarmii si pompierii. Am cerut aprobare deja de la Primaria Capitalei, pentru datele de 23 si 24 martie, ca sa pichetam Ministerul Muncii, iar pe 25 martie sa facem un miting de 10.000 de persoane, de Ziua Politiei, pentru ca nu e normal ca politistii sa aiba salarii atat de mici. Suntem discriminati, de exemplu, un sofer de pe salvare are un venit de 5.000 de lei, iar un politist cu functie de conducere, care instrumenteaza si dosare, face cercetare, conduce si masina, se ocupa si de ordinea publica sa castige 3.000 de lei. Noi nu mai acceptam aceste atitudini abuzive si trebuie sa asezam lucrurile acolo unde este corect si munca noastra sa fie platita la adevarata ei valoare", a declarat Dumitru Coarna, presedintele Sindicatului National al Politistilor (SNPPC), inainte de inceperea negocierilor de la Ministerul Muncii.
Negocierile de la Ministerul Muncii au loc in contextul in care ministrul Lia Olguta Vasilescu a declarat ca salariile de pana la 4.000 de lei ale bugetarilor ar urma, in medie, sa se dubleze odata cu aplicarea noii legi a salarizarii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005729 (s)