News Flash:

Bugetarii ar putea sa primeasca banii taiati de Guvernul Boc

5 Martie 2017
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit3
Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a depus un proiect de lege care prevede restituirea sumelor de bani pentru toti angajatii din sistemul bugetar, dupa taierile din 2010. O parte dintre angajatii la stat si-au recuperat deja sumele de bani prin decizii judecatoresti.
”Are ca obiect de reglementare eliminarea inegalitatilor salariale rezultate chiar in urma aplicarii legii 118/2010, in sensul acordarii tuturor angajatilor bugetari sumele care au fost diminuate din salariul de baza, inclusiv sporurile, indemnizatiile si alte si alte drepturi salariale”, a declarat pentru Mediafax deputatul PSD Tudor Ciuhodaru.
Pana in prezent, doar o parte dintre bugetari si-au recuperat, in instanta, drepturile salariale.
”Motivatia unui astfel de mers legislativ e legata de faptul ca aplicarea legii nr.118 din 30 iunie 2010 prin care salariile bugetarilor au fost diminuate cu 25% a fost neunitara. Unele institutii bugetare au castigat in instanta restituirea diferentelor salariale, altele nu au actionat Guvernul Boc in instanta sau nu au castigat procesele. Pentru repararea acestor diferente este necesara unui introducerea unui act normativ care sa se aplice in mod egal tuturor categoriilor bugetare ce au intrat sub incidenta legii nr.118/2010”, explica deputatul Ciuhodaru in expunerea de motive.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006204 (s)