News Flash:

Simptome care nu trebuie neglijate in sarcina

9 Aprilie 2018
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
gravida tensiune 1

Parerile despre perioada sarcinii sunt în egala masura împartite. Unele femei spun ca este cea mai frumoasa perioada din viata lor, altele o considera cea mai grea. În oricare tabara te încadrezi, nu uita ca exista simptome care te pot îngrijora în timpul sarcinii si care îti transmit ca ceva nu este bine. Iata zece dintre cele mai frecvente semnale de alarma si ce pot ele prevesti. 

1. Contractii sau crampe abdominale puternice.  Daca atunci cand vorbim de contractii usoare, fara durere, care trec foarte repede si fara a interveni medicamentos nu ne îngrijoram, cand vine vorba de contractii puternice, dureroase, nu amanam vizita la medic. Ar putea fi vorba despre un travaliu prematur.

2. Sangerari. Pierderile de sange sunt simptome care te pot îngrijora în timpul sarcinii, de aceea este necesar un consult urgent. Ele pot avea mai multe cauze. Chiar daca în multe cazuri exista hemoragii la începutul sarcinii care nu ridica probleme, nu este un simptom de neglijat. Ele pot semnala un avort spontan sau o sarcina ectopica.

Ce NU trebuie sa faci in timpul celor 9 luni de sarcina

3. Umflarea brusca a mainilor, picioarelor si a fetei. Sunt semne de hipertensiune arteriala si necesita control la medicul care urmareste sarcina. O sarcina în timpul careia valoarea tensiunii arteriale este crescuta prezinta un risc mai mare de complicatii.

4. Ameteli severe si persistente, senzatie de lesin. Aceste simptome au legatura tot cu hipertensiunea arteriala. Masurati-va tensiunea mai des! Riscul este de preeclampsie.

5. Dureri sau senzatie de arsura la urinare. Aceste simptome sunt destul de dese în timpul sarcinii si pot anunta o infectie urinara. Este necesar un sumar de urina, bolile infectioase în timpul sarcinii se pot complica si pot afecta bebelusul.

6. Febra. Sigur ca o viroza banala va poate creste temperatura, însa este bine sa stiti ca o perioada de 3-4 zile cu febra crescuta poate fi nociva pentru bebelus, mai ales la începutul sarcinii. Mergeti la medic si nu luati antitermice decat cu acordul lui. Mai mult, în cazul unei febre prelungite, poate fi o vorba despre o infectie.

7. Pierdere de lichid. Poate însemna ruperea membranelor. Daca simptomul apare la final de sarcina, mergeti la medic, e posibil sa fi început travaliul.

Prin ce stari trece o femeie in primele zile de sarcina

8. Modificarea ritmului de miscare al bebelusului. Urmarirea miscarilor bebelusului o scurta perioada de timp în fiecare zi furnizeaza informatii valoroase despre sanatatea si confortul lor. Chiar daca spre final de sarcina îsi reduc putin activitatea, încetinirea sau absenta miscarilor semnifica, de obicei, o problema.

9. Zona rosie, dureroasa, la nivelul gambei. Este un semn de tromboza venoasa, o afectiune care se caracterizeaza inflamarea unei vene de la picioare si aparitia de cheaguri de sange. Necesita tratament, asa ca mergeti la control.

10. Mancarimi în zona genitala. Poate fi semn de infectie sau de un dezechilibru de flora vaginala. Medicul poate da un diagnostic în urma unui test de secretii.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006148 (s)