News Flash:

Acuzații grave aduse unui membru al Senatului American

Senatorul Robert Menendez este acuzat de corupție și trafic de influenţă în folosul Qatarului

4 Ianuarie 2024
142 Vizualizari | 0 Comentarii


Senatorul american Robert Menendez, deja inculpat pentru corupţie şi trafic de influenţă în beneficiul Egiptului, se confruntă acum cu acuzații similare în favoarea Qatarului, conform unui document judiciar dezvăluit recent, conform AFP.

Potrivit justiției federale, Menendez este acuzat că a facilitat o investiție a Qatarului într-un proiect imobiliar din New Jersey, lângă New York, în schimbul unor mită. Actul de acuzare susține că senatorul a făcut declarații publice în sprijinul guvernului din Qatar, pe care le-a transmis rapid dezvoltatorului proiectului imobiliar pentru a le împărtăși împreună cu contactele sale din Qatar.

Menendez l-ar fi introdus și pe dezvoltatorul Fred Daibes unui membru al familiei regale din Qatar, unul dintre directorii companiei de investiții. Senatorul democrat, în vârstă de 70 de ani, este acuzat că a acceptat și primit împreună cu soția sa sute de mii de dolari mită, inclusiv lingouri de aur, sume semnificative de bani și alte bunuri de valoare, conform procurorilor federali din Manhattan, care au extins astfel dosarul existent legat de Egipt cu această nouă componentă care implică Qatarul.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005104 (s)