News Flash:

Incident tragic în Coreea de Sud

Lee Jae-myung, liderul opoziţiei sud-coreene a fost înjunghiat în gât

2 Ianuarie 2024
113 Vizualizari | 0 Comentarii

Liderul opoziției sud-coreene, Lee Jae-myung, a fost înjunghiat în gât marți, în timp ce discuta cu reporterii în orașul-port Busan din sud-estul Coreei de Sud, conform agenției de știri Yonhap, citată de AFP prin Agerpres.

Agenția Yonhap a difuzat o fotografie în care politicianul apare căzut la pământ, cu o batistă ce îi acoperă rana. Lee era conștient când a fost transportat la spital.

Agresorul a fost arestat, conform surselor.

Lider al Partidului Democrat, Lee Jae-myung a pierdut în fața conservatorului Yoon Suk Yeol la alegerile prezidențiale din 2022.

Fost muncitor și guvernator al provinciei Gyeonggi, cea mai populată din țară și care înconjoară capitala Seul, el a propus măsuri originale, inclusiv un venit minim universal și uniforme școlare gratuite. Candidatura sa la președinție a fost afectată de o serie de scandaluri. Lee a fost criticat în special pentru o tranzacție imobiliară considerată dubioasă. Au existat, de asemenea, zvonuri că ar fi avut legături cu mafia, iar soția sa a fost acuzată de folosirea ilegală a banilor publici.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006903 (s)