News Flash:

Franța va desfășura acțiuni umanitare pe teritoriul palestinian

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut din nou încetarea durabilă a focului în Gaza

29 Decembrie 2023
144 Vizualizari | 0 Comentarii


Președintele francez Emmanuel Macron a solicitat din nou încetarea durabilă a focului în Gaza în timpul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, conform unui comunicat emis de Elysée. Macron a evidențiat necesitatea colaborării cu toți partenerii regionali și internaționali pentru a obține o încetare durabilă a focului în Gaza. De asemenea, Franța intenționează să desfășoare acțiuni umanitare în zilele următoare pe teritoriul palestinian, conform AFP.

„În acest sens, Franţa va lucra în zilele următoare, împreună cu Iordania, pentru a desfăşura operaţiuni umanitare pe teritoriul palestinian”, precizează sursa citată.


Emmanuel Macron și-a exprimat îngrijorarea față de numărul mare de civili decedați și față de urgența umanitară absolută cu care se confruntă populația civilă din Gaza, conform Elysée. Președintele francez a subliniat din nou importanța ca Israelul să ia toate măsurile necesare pentru a pune capăt violențelor comise de anumiți coloniști împotriva civililor palestinieni în Cisiordania ocupată, precum și oricărui nou proiect de colonizare în acest teritoriu.

De asemenea, Netanyahu a mulțumit Franței pentru apărarea libertății de navigație și pentru voința sa de a ajuta la restabilirea securității de-a lungul graniței dintre Israel și Liban, conform serviciilor premierului la Ierusalim. Premierul israelian l-a informat, de asemenea, pe Emmanuel Macron cu privire la cele mai recente evoluții ale războiului din Gaza și la eforturile de a recupera ostaticii.

Israelul a comunicat miercuri că 22 dintre cei 129 de ostatici încă deținuți de gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fâșia Gaza sunt morți, iar corpurile lor neînsuflețite se află în posesia acestei grupări. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că foametea și disperarea se agravează în teritoriul palestinian devastat de război, conform agențiilor EFE și AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy, acești 22 de ostatici au fost asasinați de către Hamas. Gruparea Hamas a capturat aproximativ 240 de persoane în atacul surpriză din 7 octombrie în sudul Israelului, provocând aproximativ 1.200 de victime. În urma acestui atac, Israelul a declanșat imediat un război împotriva Hamas, desfășurând o campanie de bombardamente puternice și o ofensivă terestră care a provocat până în prezent cel puțin 21.110 de morți și 55.243 de răniți în Fâșia Gaza, majoritatea femei și copii, conform ultimului bilanț furnizat de Ministerul Sănătății local, controlat de Hamas. 


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006555 (s)