News Flash:

Senatorii mai pot formula amendamente la noul Cod Rutier pana vineri

5 Februarie 2014
1239 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorii mai pot formula amendamente la noul Cod Rutier pâna vineri, potrivit deciziei membrilor Comisiilor juridica, pentru administratie si aparare.
Membrii comisiilor au respins, marti, propunerea senatorului PNL Dian Popescu, membru al Comisiei pentru aparare, ca proiectul Guvernului sa fie respins în asteptarea numirii unui nou ministru de Interne.
”Nu este pentru nimeni un lucru nestiut ca saptamâna viitoare va fi un nou ministru al Afacerilor Interne. Initiatorul este MAI. Un nou ministru cred ca are dreptul sa aiba si dânsul viziunea pe o lege atât de importanta, o lege care a fost atât de mult dezbatuta. (…) As vrea sa supuneti la vot respingerea proiectului de lege si oprirea discutiilor pe amendamente", a spus acesta.

De asemenea, liberalul a argumentat ca exista în prezent un proiect tot de Cod Rutier la Camera.
"Se pare ca noi nu intram în consens cu Camera. Ca atare, cred ca solutia ideala pentru a astepta viziunea ministrului de interne, pentru a discuta si cu colegii de la Camera care muncesc de sase luni la un alt Cod Rutier, pentru a lucra în consens si a scoate o lege buna, nu pe picior modificând niste amendamente ici - colo, consider ca ar trebui sa încercam sau sa dam un vot de respingere acestui proiect de modificare, sa asteptam viziunea noului ministru de interne si sa venim cu o alta lege, nu cu modificari în proportie de 80 la suta a unui Cod de acum 20 de ani", a opinat acesta.
Pe de alta parte senatorul PNL a spus ca proiectul propus de Guvern modifica în proportie de 80 la suta actualul Cod Rutier, ceea ce ar însemna ca se adopta un nou cod.
"Sunt de acord cu cei care considera ca e nevoie de un Cod nou, care nu înseamna o modificare a legii vechi, mai ales în forma în care ni s-a transmis noua, modificare articol cu articol, trimitându-ne pe noi sa cautam Codul vechi de acum 15 ani, sa vedem care sunt modificarile pe care le vom face. În primul rând e forma. Forma nu a fost una corecta si facila pentru parlamentari, pentru a corecta si depune amendamente", a opinat acesta.
Propunerea sa a fost respinsa de senatorul PSD ?erban Nicolae, membru al Comisiei juridice, care a calificat ca "slabe" argumentele liberalului.
"În ambele variante mi se pare ca argumentele sunt slabe. În primul rând, proiectul este al Guvernului. Din punctul meu de vedere, chiar daca ar veni un alt ministru de Interne, ar trebui ca Guvernul sa-si puna problema modificarii propriului punct de vedere, ceea ce din câte cunosc nu e cazul. În ceea ce priveste viziunea noului ministru, sunt de acord dar nu înseamna o noua propunere legislativa", a aratat el, propunând continuarea dezbaterilor pe amendamente.
De asemenea, senatorul PDL Marinica Dinca a remarcat faptul ca ”în buna traditie a USL, dupa ce propune un proiect cu mare fast, când ajunge aproape de momentul realizarii proiectului se arata învins si recunoaste ca a depus un proiect foarte prost”.
Propunerea senatorului PNL Dian Popescu a fost respinsa, reusind sa întruneasca numai doua voturi ”pentru”.
Senatorii din Comisia juridica, Comisia pentru aparare si Comisia pentru administratie vor relua luni dezbaterile la proiectul de modificare a Codului Rutier. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1432 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006398 (s)