News Flash:

Marioara Murarescu a fost inmormantata cu onoruri militare, la cimitirul Manastirii Cernica

4 Februarie 2014
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
marioara murarescu
Realizatoarea de televiziune Marioara Murarescu a fost înmormântata cu onoruri militare marti, în jurul orei 14.20, la cimitirul Manastirii Cernica de lânga Bucuresti, în prezenta familiei, dar si a câtorva sute de admiratori si apropiati, precum si colegi de breasla.
Slujba de înmormântare a avut loc la Manastirea Cernica, sicriul cu trupul neînsufletit al Marioarei Murarescu fiind scos din biserica în jurul orei 13.30, în aplauzele celor veniti sa o conduca pe ultimul drum.
Marioara Murarescu a fost înmormântata în cimitirul manastirii lânga parintii ei, aceasta fiind dorinta realizatoarei TV.
La funeraliile realizatoarei de televiziune au participat sute de persoane, apropiati, artisti, dar si admiratori ai acesteia veniti din toate colturile tarii.
Colegii din Televiziunea Româna, admiratorii si prietenii care au vrut sa-si ia ramas bun de la fosta realizatoare TV Marioara Murarescu au putut-o face sâmbata si duminica, la capela Bisericii Doamna Oltea. Totodata, luni, la ora 12.00, trupul neînsufletit al Marioarei Murarescu a fost depus la parterul cladirii Studiouri, în holul mare al Televiziunii Române.
Realizatoarea de televiziune Marioara Murarescu a încetat din viata în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani.
Potrivit unor surse apropiate familiei, Marioara Murarescu a murit la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucuresti.
Realizatoarea de televiziune era bolnava de foarte multa vreme. Anul trecut, în vara, Marioara Murarescu a fost supusa unei interventii de îndepartare a unei tumori la coloana vertebrala. Totodata, ea a fost bolnava de cancer mamar.
Marioara Murarescu a fost o ambasadoare a folclorului românesc, despre care obisnuia sa spuna ca este "ceva viu, care ne reprezinta, si prin care putem sa cunoastem neamul acesta".
Marioara Murarescu a produs timp de peste 30 de ani "Tezaur folcloric", una dintre cele mai longevive emisiuni de televiziune din România.
Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spatiu fix în grila de programe a televiziunii.
De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova, la Bucuresti si Chisinau.
De asemenea, a realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima caseta video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric").
A primit, printre altele, premiul pentru cercetare, pentru lucrarea "Cântecul propriu-zis din Muscel" (1971), Prix folclorique (1977), Premiul criticii muzicale "Mihail Jora" (1993), Premiul Ethnos (1995), Premiul "Dragos Vrânceanu" (1996), Premiul de excelenta acordat de Fundatia Ethnos - 1998.
În aprilie 2009, Marioara Murarescu a fost decorata cu Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler.
Anul trecut, la Salonul de carte Bookfest, a fost lansata, la editura Litera, colectia "Mari interpreti de folclor", volumul I - "Maria Lataretu", de Marioara Murarescu. Mediafax.ro

marioara murarescu manastirii cernica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0171 (s) | 33 queries | Mysql time :0.006137 (s)