News Flash:

Se lucreaza la proiectarea Muzeului National al Revolutiei de la Timisoara

24 Noiembrie 2021
551 Vizualizari | 0 Comentarii
Muzeul Revolutiei

Ministerul Culturii a reusit in cele din urma sa gaseasca un proiectant, sa semneze contractul si sa dea drumul proiectarii pentru Muzeul National al Revolutiei Anticomuniste din Decembrie 1989, care ar urma sa fie deschis in fosta garnizoana din Piata Libertatii. Proiectul tehnic este intocmit de o firma din Bucuresti care lucreaza cu doi subcontractanti.
 
 
Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii ar reusit sa finalizeze, in 15 noiembrie, procedura de achizitie a serviciilor de proiectare si asistenta tehnica pe parcursul executiei lucrarilor la viitorul Muzeu National al Revolutiei Anticomuniste din Decembrie 1989. Licitatia, a doua la numar, a fost pornita in luna iunie a acestui an.

Documentatia este pregatita de societatea Popp & Asociatii, cu subcontractantii Pipe Design si Vego Concept Engineering, iar valoarea contractului este de 1,14 milioane de euro cu tot cu TVA.

„Prestatorul si-a inceput propriu-zis activitatea odata cu emiterea Ordinului de incepere a proiectarii, la data de 19 noiembrie. (…) Proiectantul si partenerii sai se angajeaza, ca prin contractul semnat, sa presteze serviciile de proiectare intr-un interval de opt luni, exclusiv perioadele de avizare si aprobare a documentatiilor”, transmite Unitatea de Management a Proiectului de la Ministerul Culturii.

O prima licitatie pentru „elaborare P.A.C. (Proiect pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire), P.O.E. (Proiect de Organizare a Executiei Lucrarilor) si documentatii pentru obtinerea tuturor avizelor necesare; – Elaborare P.T.E. (Proiect Tehnic de Executie), inclusiv D.E. (Detalii de Executie) pentru toate specialitatile: structura, arhitectura, instalatii, inclusiv Plan SSM” s-a facut la inceputul anului 2021, dar aceasta a fost anulata in luna mai, pentru ca niciuna dintre oferte nu a intrat la evaluare. Firmele care au castigat a doua licitatie au mers si la prima procedura.

Surse de finantare
Pana sa pasim insa in Muzeul Revolutiei va mai trece mult timp, pentru ca licitatia pentru executie va putea fi pornita abia dupa ce Ministerul Culturii va avea proiectul tehnic. Durata totala contractului de proiectare va fi de 24 de luni, cu tot cu asistenta tehnica pe perioada lucrarilor.

Ministerul Culturii are inca din mai 2019 spatiul unde va fi amenajat muzeul: cladirea fostei comenduiri a garnizoanei din Piata Libertatii, pe care a primit-o de la MapN. Despre Muzeul Revolutiei se vorbeste de multi ani, iar obiectivul apare si in Programul National de Redresare si Rezilienta.

La sfarsitul lunii trecute, guvernul a trecut Muzeul Revolutiei de la Timisoara intr-un acord cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, acord prin care Romania va primi 216 de milioane de euro pentru reabilitarea patrimoniului construit si modernizarea unor cladiri culturale din Romania. Pe lista cladirilor propuse pentru consolidare, restaurare si modernizare apare si „fosta garnizoana militara a Timisoarei in scopul functionarii viitorului Muzeu National al Revolutiei Anticomuniste”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004712 (s)