News Flash:

Investiție de peste 3 milioane euro realizată în Transilvania

Se deschide laboratorul Regina Maria Cluj

9 Iunie 2023
390 Vizualizari | 0 Comentarii


REGINA MARIA, rețeaua de sănătate lideră în calitatea serviciilor medicale din România, inaugurează cel mai mare și modern laborator din Transilvania - Laboratorul Regina Maria Cluj. Această realizare reprezintă o investiție impresionantă de peste 3 milioane de euro.

„Inaugurăm o nouă investiție majoră dintre cele planificate pentru acest an, într-o regiune strategică pentru noi. Suntem prezenți în Ardeal din 2008, iar Cluj este cel mai important pol regional de dezvoltare Regina Maria. Era firesc să deschidem aici cel mai mare laborator din țară, după cel din București, la același nivel tehnologic și cu aceeași pregătire profesională înaltă. Am investit până acum aproximativ 25 de milioane de euro în Cluj, mai mult de jumătate din suma alocată pentru dezvoltarea sistemului medical din Transilvania, care depășește 40 de milioane de euro. Cred foarte mult în potențialul Clujului, iar Regina Maria dezvoltă aici un ecosistem medical complet pentru pacienții din întreaga regiune centrală a României”, a transmis Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Începând din luna mai, Laboratorul Regional adună sub același acoperiș laboratorul clinic din Spitalul Regina Maria din Cluj-Napoca, laboratorul Genetic Center și laboratorul de anatomie patologică Santomar, oferind servicii complete în domeniul laboratorului clinic, genetică medicală, anatomie patologică, citologie și biologie moleculară.

Acest laborator regional reunește, de asemenea, echipele de specialiști ale Genetic Center - al doilea laborator de genetică înființat în România, cu cel mai bogat portofoliu de teste genetice din țară, și ale laboratorului de anatomie patologică Santomar, care, în timp, a devenit un centru de referință național în domeniul anatomiei patologice. De asemenea, acesta dezvoltă, în premieră pentru România, primul proiect de telepatologie.

„În ultimii ani, investițiile în extinderea rețelei de laboratoare și puncte de recoltare au fost o prioritate pentru noi, pentru că ne-am propus să fim prezenți în fiecare județ al țării, performanță atinsă deja. Rețeaua noastră numără astăzi 36 de laboratoare dotate cu aparatură de ultimă generație și peste 140 de puncte de recoltare. Laboratorul Regina Maria din Cluj este dedicat tuturor pacienților din Ardeal și oferă servicii complete de laborator. Probele sunt procesate local, iar acest lucru înseamnă timpi mai scurți pentru eliberarea rezultatelor pentru pacienții din regiune”, afirmă Olimpia Enache, COO Rețeaua de sănătate REGINA MARIA.

Laboratorul Regional REGINA MARIA Cluj are o capacitate de prelucrare a probelor de 25 milioane de teste pe an, acoperind toate departamentele de laborator, cum ar fi hematologia, biochimia, imunologia, microbiologia, genetică și anatomia patologică. Peste 100 de specialiști lucrează în acest laborator pentru a prelucra și analiza probele. Întreaga echipamentă este de ultimă generație și automatizată, astfel încât să se reducă timpul necesar procesării probelor. Precizia și siguranța rezultatelor obținute în timp fac ca medicii să recomande laboratoarele REGINA MARIA pacienților lor.

„Ce aduce nou pe piață Laboratorul din Cluj este digitalizarea serviciilor de laborator, prin implementarea atât a telepatologiei, cât și a unei proceduri de verificare automată a rezultatelor, procedură ce răspunde standardelor internaționale Clinical & Laboratory Standards Institute (CLSI), reduce eroarea umană și garantează acuratețea rezultatelor. Vorbim despre un sistem deja utilizat în Laboratorul Central din București, ce urmează să fie implementat cât de curând și în noul laborator din Cluj”, mai spune Olimpia Enache.


Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA, lider în calitatea serviciilor medicale din România, a introdus telepatologia în cadrul serviciilor sale. Telepatologia este o ramură a telemedicinei care facilitează transferul de imagini microscopice ale țesuturilor și informații asociate între medicii specialiști implicați în îngrijirea unui pacient. Această tehnologie permite stabilirea rapidă și precisă a diagnosticului și a conduitei terapeutice adecvate. REGINA MARIA utilizează cele mai avansate și moderne sisteme pentru telepatologie, asigurând transmiterea informațiilor în timp real.

Laboratoarele REGINA MARIA au implementat inteligența artificială în sistemul lor de management al calității, fiind primul și singurul laborator din România care a primit aviz favorabil în urma auditării specialiștilor. Cu ajutorul inteligenței artificiale, specialiștii de laborator au introdus o procedură de verificare automată a rezultatelor. Integrarea inteligenței artificiale aduce multiple beneficii pacienților, garantând rezultate precise prin eliminarea erorilor umane în interpretarea datelor în laboratoarele de analize.

Laboratoarele REGINA MARIA pot deservi peste 30.000 de pacienți pe zi și au o capacitate de peste 75 de milioane de teste pe an. Rețeaua deține 36 de laboratoare și 140 de puncte de recoltare în întreaga țară, având peste 500 de specialiști în domeniul analizelor medicale de laborator.

În ceea ce privește Cluj-Napoca, REGINA MARIA deține 2 laboratoare și 14 puncte de recoltare.

Rețeaua de Sănătate REGINA MARIA este recunoscută ca lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Cu cele 16 acreditări pe care le deține, REGINA MARIA stabilește constant standarde ridicate în excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților, o performanță unică în Europa Centrală și de Est.

REGINA MARIA a fost pionieră în inovarea serviciilor medicale pentru companii, introducând conceptul de abonamente corporate în România acum peste 25 de ani. Compania a dezvoltat, de asemenea, pachete medicale specializate pentru IMM-uri și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de 800.000 de abonamente. În ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziționarea de echipamente avansate și pregătirea personalului medical.

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat și integrat cu succes peste 35 de alte entități de pe piață. Cu o prezență în mai mult de jumătate din județele țării și prin intermediul celor peste 330 de clinici partenere, REGINA MARIA oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem. Compania deservește peste 6 milioane de pacienți și are peste 8.500 de angajați și colaboratori.

În 2023, REGINA MARIA a lansat proiectul EXAVET, primul laborator de Analize și Imagistică Veterinară în cadrul rețelei sale, marcând intrarea pe o piață nouă pentru liderul în calitatea serviciilor medicale din România.   

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006218 (s)