News Flash:

S-a adoptat tacit

Salariaţii din mediul privat vor beneficia de tichete de vacanță

7 Iunie 2023
328 Vizualizari | 0 Comentarii

Un proiect de lege prin care salariații din mediul privat vor beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei a fost adoptat tacit de către senatori.

Aproximativ 4,2 milioane de angajați din sectorul privat vor putea primi, începând cu data de 1 ianuarie 2024, vouchere de vacanță.

Aceste vouchere pot fi acordate până la data de 21 decembrie 2026 tuturor angajaților din mediul privat care au un contract individual de muncă. În cazul în care există angajați care au mai multe astfel de contracte, aceștia trebuie să aleagă un singur angajator de la care să primească aceste vouchere.

Valoarea voucherelor este de 1.450 de lei și ele vor fi acordate din bugetul de stat sau din bugetele locale, în funcție de situație. Impactul bugetar este estimat la peste 6 miliarde de lei, însă estimările arată că aproximativ 60-65% din această sumă se va întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, taxe și impozite. Scopul acestui proiect de lege, care a fost adoptat tacit de Senat, este de a stimula economia, industria Horeca și turismul. Camera Deputaților are rolul de for decizional în acest caz, conform Observator.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007032 (s)