News Flash:

Au loc noi scumpiri în România

Prețul zahărului este în creștere

6 Iunie 2023
309 Vizualizari | 0 Comentarii


Un aliment consumat frecvent de români se va scumpi în urma interzicerii exporturilor de zahăr din Ucraina.

Până pe 15 septembrie, România nu va mai putea importa zahăr din Ucraina, iar această decizie reprezintă o lovitură grea pentru țara noastră, având în vedere că suntem cei mai mari importatori de zahăr din acest stat vecin.

În perioada octombrie-anuarie a anului trecut, România a importat aproximativ 85.000 de tone de zahăr, reprezentând aproximativ o treime din importurile totale ale Uniunii Europene.

Producătorii afirmă că țara noastră nu dispune de suficiente stocuri, ceea ce ne poate conduce la creșterea prețurilor în magazine sau chiar la probleme de aprovizionare.

Dacă în prezent putem achiziționa un kilogram de zahăr cu 6 lei, în perioada următoare am putea fi nevoiți să scoatem din buzunar chiar și 8 lei pentru aceeași cantitate. Aceste majorări de prețuri survin într-un moment în care cererea este în creștere.

Conform celor mai recente date publicate de INS, prețul zahărului a crescut cu 100 de euro pe tonă în ultima săptămână, comparativ cu luna aprilie. În decursul unui an, zahărul s-a scumpit deja cu peste 60% conform raportului Antena 3 CNN.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4947 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006554 (s)