News Flash:

Aveți idei?

Se caută soluții care mai de care mai interesante pentru promovarea Timișoarei ca destinație turistică

17 Iulie 2023
245 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișoara, în calitate de Capitală Europeană a Culturii, este în căutarea de modalități aparte de a promova orașul ca destinație turistică. Unul dintre acestea este lansarea premiului Timișoara Award for European Values în primăvară, unde un juriu larg se află în căutarea unui câștigător care va contribui la promovarea orașului.

Această idee a fost prezentată în cadrul unei întâlniri a Asociației de Promovare a Timișoarei (APT) cu hotelierii din Timișoara. În timpul discuțiilor, a fost prezentat și programul "Parteneri de ospitalitate", care încurajează industria HORECA să promoveze orașul. Cei care devin parteneri de ospitalitate ai Timișoarei vor beneficia, la rândul lor, de promovare pe canalele de comunicare ale orașului. La întâlnire au participat primarul Dominic Fritz, care este președintele Asociației de Promovare a Timișoarei, Corina Macri, președinta Organizației Patronale Horetim (membru fondator al APT), Ovidiu Megan, director al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii și echipa APT, împreună cu directorul Simion Giurcă.

”Timișoara a trăit mulți ani din inițiative private de turism. Asta începem să schimbăm. Există o interdependență între noi. Fiecare din noi are o parte de contribuție și suntem legați între noi: poți să ai servicii impecabile de turism dacă orașul nu are ce să ofere și invers. E important să ne susținem reciproc și să facem din Timișoara, magnet pentru turiștii europeni. Pentru mine turismul este în top 5 priorități pentru următorii ani ca sursă de dezvoltare a orașului”, le-a transmis primarul Dominic Fritz hotelierilor.

În cadrul discuțiilor, s-a prezentat și ideea concursului menționat, Timișoara Award for European Values, care a fost lansat în primăvară ca un instrument de promovare internațională a Timișoarei. Primarul a subliniat că cel care va câștiga acest premiu va fi o personalitate cu anvergură europeană, iar ceremonia de acordare a premiului va fi un mijloc important de promovare a orașului.

”Mult din munca de până acum la Timisoara Award for European Values nu a fost vizibilă. Împreună cu ceilalți membri ai juriului am parcurs multe din etapele premiului. În această vară, vom anunța numele laureatului ediției inaugurale, o personalitate de anvergură europeană care va veni la Timișoara pentru ceremonia de înmânare a premiului. Va fi o oportunitate de promovare externă a Timișoarei similară cu evenimentul de deschidere al Capitalei Culturale”, a spus Dominic Fritz.

Juriul este compus din români cu o reputație profesională impecabilă, care s-au angajat să se implice în mod pro bono în acest instrument de promovare al Timișoarei. Membrii juriului includ personalități precum Iulia Moțoc (Strasbourg/Haga), judecătoare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului/Curtea Penală Internațională; Cristian Măcelaru (Köln), director muzical al Orchestrei Naționale a Franței și dirijor șef al WDR Sinfonieorchester; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (München), regizoare și scenaristă de succes pentru platforme precum Netflix, HBO, ZDF, ARTE; Mircea Cărtărescu (București), unul dintre cei mai premiați și traduși autori români; Adriana Babeți (Timișoara) – eseistă, critic literar, traducătoare și prozatoare.

Întâlnirea cu hotelierii a avut loc în noul Infocentru turistic al Primăriei de pe strada Alba Iulia, care a fost modernizat și dispune acum de o sală special destinată întâlnirilor de promovare a Timișoarei. După renovare, turiștii beneficiază de un spațiu generos și vizibil, iar organizațiile din domeniu au acces la un spațiu multifuncțional pe care îl pot utiliza pentru diverse evenimente.

Cei interesați să devină parteneri de ospitalitate ai Timișoarei sau să se implice în inițiativele Asociației sunt invitați să contacteze APT la adresa str. Vasile Alecsandri nr. 1 sau la numărul de telefon 0748 889 925.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004945 (s)