News Flash:

Scolile si gradinitele vor fi inchise si joi in Bucuresti. Lista judetelor in care unitatile de invatamant raman INCHISE

29 Ianuarie 2014
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, la Guvern, ca a solicitat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) sa reevaluzeze situatia scolilor si gradinitelor pentru joi, iar în urma acestei discutii a fost convenit, în final, ca unitatile sa ramâna totusi închise joi.
Aceasta este ultima saptamâna de scoala din semestrul I, vacanta intersemestriala fiind programata de sâmbata 1 februarie pâna duminica 9 februarie.
Scolile si gradinitele din Capitala au fost închise luni, marti si miercuri, din cauza vremii nefavorabile.
Unitatile de învatamânt din Prahova vor fi închise si joi
Toate unitatile de învatamânt din judetul Prahova vor fi închise si joi, masura fiind luata în conditiile în care mai multe drumuri judetene circulatia se desfasoara cu dificultate, iar mii de consumatori nu sunt alimentati cu energie electrica.
Unitatile de învatamânt din judetul Prahova vor fi închise, joi, pentru a patra zi consecutiv, anunta Inspectoratul Scolar Judetean Prahova.
Masura a fost luata în conditiile în care în mai multe zone din judet circulatia se desfasoara în conditii dificile, iar mii de consumatori au ramas fara energie electrica.
Astfel, conform unui comunicat al Prefecturii Prahova, miercuri dupa-amiaza 5.082 de familii din Comarnic, Breaza, Sotrile, Valea Doftanei, Cornu, Poiana Câmpina si Brebu nu au energie electrica din cauza avariilor produse pe reteaua de alimentare a Electrica Muntenia Nord.
De asemenea, Drumul National 1 D, care face legatura cu judetul Ialomita, este în continuare închis, accesul pe acest tronson fiind permis doar riveranilor, iar pe mai multe drumuri judetene circulatia se desfasoara cu dificultate din cauza viscolului. Drumurile judetene cu circulatie îngreunata sunt DJ100C Mizil – Fulga – Salciile; DJ102D Mizil – Baba Ana – Gradistea – Salciile; DJ102N între DN1B – Colceag – DN1D si DN1B – Ceptura; DJ149 Fântânele – Conduratu; DJ 100H – Mizil – Gura Vadului – Jugureni; DJ102R Gura Vadului – Calugareni; DJ102H Mizil – Baba Ana – Amaru.
Autostrada A 3 Bucuresti – Ploiesti este, de asemenea, închisa.
Scolile din Ialomita si Calarasi ramân închise si joi
Cursurile în unitatile de învatamânt din judetele Ialomita si Calarasi ramân suspendate, joi, din cauza ninsorilor si a viscolului.
Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita, Ileana Condrut, toate unitatile de învatamânt preuniversitar din acest judet ramân închise si joi.
Vor functiona, la solicitarea parintilor, doar gradinitele cu program prelungit, la fel ca si zilele trecute, a precizat seful ISJ Ialomita.
Potrivit acesteia, autoritatile au luat decizia ca, pe plan local, gradinitele cu program prelungit sa fie deschise la solicitarea parintilor care nu au cu cine îsi lasa copiii. Miercuri, o gradinita a functionat, iar pentru joi parintii de la o alta gradinita au anuntat ca ar dori sa îsi duca la gradinita copiii.
În judetul Ialomita, autoritatile au închis, miercuri dupa-amiaza, toate drumurile nationale si judetene, în conditiile în care judetul se afla sub avertizare cod rosu de ninsori miercuri, începând cu ora 15.00.
Si în judetul Calarasi toate scolile si gradinitele ramân închise joi, a declarat corespondentului MEDIAFAX prefectul judetului, George Iacob.
Bucurestiul si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Vrancea, Galati si, partial, Arges si Dâmbovita sunt miercuri, pâna la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol. De asemenea, judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea au fost avertizate cu cod rosu de viscol, miercuri, între orele 15.00 si 22.00.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039117 (s)