News Flash:

Prefectul de Buzau a fost DEMIS. Astazi va fi anuntat inlocuitorul sau

29 Ianuarie 2014
1338 Vizualizari | 0 Comentarii
Gabriel Balt
Guvernul va numi, în şedinţa de miercuri, un alt prefect în judeţul Buzău, a anunţat premierul Victor Ponta. Vicepremierul Liviu Dragnea anunţase anterior că nu sunt foarte multe şanse ca Gabriel Baltă să mai fie prefect, dar că decizia va fi luată săptămâna viitoare, după rezolvarea problemelor meteorologice. "Vreau ca şi în teritoriu toată lumea să îşi facă datoria şi vreau mai multă competenţă. Pe cei care nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor îi înlocuim. La Buzău înţeleg că lucrurile nu au mers bine şi, la propunerea ministrului de Interne (post ocupat în prezent, ca interimar, de Gabriel Oprea - n.r.), mâine o să numim un alt prefect la Buzău, capabil să facă faţă la aceste încercări. E valabil pentru toţi ceilalţi reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai Guvernului", a spus Ponta, prezent, marţi seara, la Ministerul de Interne.

Ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a afirmat, marţi seară, că "nu sunt foarte multe şanse" ca Gabriel Baltă să mai fie păstrat în postul de prefect al judeţului Buzău după ce problemele meteorologice vor fi depăşite, adăugând că deocamdată prefectul de Brăila nu este vizat de schimbare.

"Eu apreciez ce s-a făcut la Buzău pe cuprinsul întregului judeţ, dar faptul că astăzi încă mai erau cinci comune blocate şi, cel mai rău, nu se ştia exact situaţia din fiecare comună, care se putea afla foarte simplu, discutând amănunţit cu fiecare primar (...) Eu apăr şi protejez un coleg până la o limită, până la limita peste care, dacă se trece, se pun în pericol toate acţiunile şi integritatea populaţiei. Acesta este motivul pentru care l-am informat pe primul-ministru după ce m-am întors de la Buzău şi a decis primul-ministru ca analiza şi măsurile, care nu vor întârzia să fie luate, pentru Buzău să fie luate săptămâna viitoare, după ce încheiem aceste operaţiuni", a spus Dragnea.

El a precizat că la Buzău a fost trimis secretarul de stat din Ministerul Administraţiei Iulian Matache, care va sprijini coordonarea şi "va avea grijă" ca tot ceea ce a fost stabilti ca mod de acţiune să se şi întâmple.

"Prefectul a avut o activitate bună până acum, dar dacă în situaţiile astea limită, când este nevoie de o mână-forte, gândire limpede şi decizii luate rapid, nu performează, nu ştiu dacă poate în continuare să îndeplinească această funcţie. Ca să schimbi însă prefectul mâine, în plin viscol, nu e în regulă, dar, după părerea mea, nu mai sunt foarte multe şanse să rămână", a adăugat Dragnea.

Întrebat de jurnalişti dacă şi prefectul judeţului Brăila este vizat de schimbare, Dragnea a spus că deocamdată nu, dar că în perioada următoare va fi verificată şi situaţia de acolo.

Dragnea a cerut totodată prefecţilor şi preşedinţilor de consilii judeţene să vorbească personal cu primarii, nu să-i pună pe funcţionarii din instituţii să afle informaţii.

Marţi, prezent la Buzău, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat modul în care autorităţile buzoiene au gestionat situaţia în localităţile izolate de zăpadă şi, întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului Gabriel Baltă, a spus că se gândeşte "la mai multe măsuri", dar nu crede că "este bine să le ia acum".

El a arătat că se aştepta ca autorităţile să ia decizii mai ferme în ceea ce priveşte situaţia din judeţ, însă "s-au blocat la cinci comune izolate".

Vicepremierul a adăugat că se gândeşte să ia măsuri, însă după ce va trece şi următoarea perioadă de viscol şi ninsori, prognozată de meteorologi.

Întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului de Buzău, Gabriel Baltă, care nu a ştiut, marţi, câte localităţi buzoiene sunt izolate, Dragnea a afirmat că se gândeşte la mai multe măsuri pe care însă nu le va lua acum.

Vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, au mers, marţi, în comuna buzoiană Vadu Paşii, ei fiind însoţiţi de prefectul Gabriel Baltă.

Întrebat de jurnalişti dacă ştie câte localităţi mai sunt izolate în judeţul Buzău, prefectul a spus că mai sunt cinci comune izolate, iar întrebat care sunt acestea, el nu a putut preciza.

"Sunt cinci localităţi izolate, nu le cunosc. Nu am lista acum. Sunt Brădeanu, Vâlcelele, nu le ştiu pe toate în amănunt, se lucrează acolo", a spus prefectul de Buzău, Gabriel Baltă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sîrbescu, declara, marţi dimineaţă, că 20 de drumuri judeţene sunt în continuare blocate, în timp ce pe DN 2 C Costeşti Padina, limita cu judeţul Ialomniţa, este restricţie de 3,5 tone, iar pe DN 2 B Buzău-Brăila sunt restricţii pentru maşinile cu masa mai mare de 7, 5 tone. De asemenea, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila este în continuare închis.

El susţinea că numărul localităţilor izolate a scăzut totuşi semnificativ în ultimele ore, după ce multe drumuri au fost deschise, astfel că mai sunt izolate satele din trei comune - Chiojdu, Scutelnici şi Bozioru.

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut autorităţilor judeţene din Buzău să nu mai fie "atât de emotive" şi să ţină legătura permanent cu primarii, spunându-le că dacă vor acţiona în acelaşi ritm vor fi luate "măsuri serioase".

De asemenea, ministrul Mircea Duşa le-a solicitat primarilor din localităţile buzoiene izolate să fie "serioşi" şi "să privească" responsabil această situaţie, afirmând că nu e normal să spună, întrebaţi fiind, că nu au nevoie de ajutorul Armatei în condiţiile în care zăpada ajunge la streaşina caselor.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit avertizării cod portocaliu, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60 - 70 de kilometri pe oră. În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea la rafală peste 70 - 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0945 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030671 (s)