News Flash:

Dusa a dispus pregatirea a 6.700 de militari pentru zonele afectate de ninsori

29 Ianuarie 2014
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a dispus masuri pentru pregatirea pentru interventie în zonele afectate de ninsori a 6.700 de militari si 1.000 de mijloace tehnice, în rezerva fiind pregatite, în zonele adiacente, 600 de militari si 100 de mijloace tehnice, potrivit MApN.
"În zonele supuse codurilor de avertizare meteo si ale celor preconizate a intra sub incidenta acestor Coduri, ministrul Apararii Nationale a dispus masuri pentru pregatirea pentru interventie a 6.700 de militari si 1.000 de mijloace tehnice, în rezerva fiind pregatite, în zonele adiacente, 600 de militari si 100 de mijloace tehnice", se arata în comunicatul MApN.
Potrivit MApN, marti seara se afla în derulare 22 de interventii si au fost finalizate alte 37, în zonele afectate de viscol si ninsori fiind implicati, în total, 1.190 de militari si 129 de mijloace tehnice.
"În judetul Vrancea, 80 de militari cu patru mijloace tehnice, din care trei autocamioane si un autovehicul de tip VAMTAC, apartinând Brigazii 282 Infanterie Mecanizata, actioneaza în localitatile Gura Calitei, Maicanesti si Vulturu pentru deszapezirea cailor de comunicatii si a gospodariilor vârstnicilor si persoanelor bolnave", informeaza MApN.
Potrivit Ministerului, în judetul Buzau, 30 de militari din Brigada de Informatii Militare, transportati cu elicoptere apartinând M.A.I., actioneaza în misiuni de prim-ajutor, în localitatile Vâlcele si Bradeanu, iar alti 16 militari din Batalionul 620 Operatii Speciale actioneaza cu un autocamion în localitatea Scurtesti pentru deszapezirea cailor de acces. În acelasi judet, 20 de militari si un autocamion deszapezesc caile de acces si transporta alimente catre azilul de batrâni din localitatea Câmpeni.
În judetul Vâlcea, sase militari cu un autogreder si o vola actioneaza pentru deszapezirea drumurilor judetene între localitatile Budesti-Dragoiesti si Galicea-Stoilesti si a cailor de comunicatii în localitatea Glavile.
În judetul Galati, 48 de militari si doua camioane din Brigada 282 Infanterie Mecanizata actioneaza pentru transport alimente si pentru evacuare de persoane din localitatile Pechea si Lupele. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007447 (s)