News Flash:

Scapa de cearcane si pungile de sub ochi cu aceste 6 remedii naturale

20 Octombrie 2016
1189 Vizualizari | 0 Comentarii
cearcane
Cearcanele si pungile de sub ochi sunt un cosmar pentru oricine. Se crede ca acestea apar ca urmare a oboselii si a somnului insuficient, insa sunt si alti factori si cauze ale aparitiei cearcanelor. Apar, de asemenea, ca urmare a retentiei de apa, a problemelor cu rinichii, iar in unele cazuri este vorba de o anemie.

Ai observat ca cearcanele intunecate apar de obicei primavara? Ei bine, daca este si cazul tau, probabil ai o alergie de care nu stii.Alergia la polen poate provoca aparitia cearcanelor, asa ca poate ar fi cazul sa consulti un alergolog.

Cearcanele sunt inofensive si se observa mai ales la persoanele care au pielea mai subtire sub ochi, ceea ce face vizibile capilarele si venele. Pielea din jurul ochilor este de patru ori mai subtire decat pielea de pe alte zone ale fetei. De asemenea, este mult mai pigmentata, mai ales la persoanele care au pielea mai inchisa.

Cum poti scapa de cearcane si pungi 

Puteti utiliza diferite creme naturale pentru a scapa de pungile de sub ochi sau de cearcane. Sau puteti sa apelati la solutii naturale precum cele de mai jos: 

Felii de castravete

Este unul dintre cele mai vechi secrete de infrumusetare. Feliile trebuie sa fie reci pentru a contracta vasele de sange si a reduce temporar aspectul pufos. Desi ieftina, aceasta solutie este foarte eficienta. 
Tine feliile de castravete reci timp de 10-15 minute asigurandu-te ca acopera toata zona afectata. 

Felii de cartof

Se spala si se taie un cartof in felii. Pentru rezultate optime, pastrati-le in frigider peste noapte. Puneti feliile pe ochi si pastrati-le timp de 5-10 minute. Clatiti. Cartofii cruzi reduc umflaturile si cearcanele datorita continutului lor ridicat de enzime.

Lapte

Inmuiati doua dischete in lapte rece. Stoarceti-le usor si aplicati-le pe ochi. Pastrati-le timp de 20 de minute sau o jumatate de ora. Faceti asta zilnic.

Pliculete de ceai

Dupa ce v-ati baut ceaiul, pastrati pliculetele la frigider timp de 5-10 minute. Puneti-le pe ochi si lasati-le timp de 20 minute sau o jumatate de ora. Clatiti cu apa rece. Cele de musetel sau ceai verde functioneaza cel mai bine.

Albus de ou

Bateti un albus de ou si aplicati-l in jurul ochilor. Atunci cand se va usca veti simti o tensiune usoara, ca si cum ceva va strange fata. Lasati albusul timp de 20 de minute, apoi clatiti cu apa rece.

Cel mai rapid truc

Masarea cearcanelor cu un cub de gheata, timp de 5 minute, este cel mai rapid mod de a le reduce. Cu toate acestea, acest lucru poate fi periculos pentru ochi si sinusuri, motiv pentru care ar trebui sa fie utilizat numai ca remediu de urgenta.

Sfaturi suplimentare

1. Dormiti suficient. 

2. Mancati alimente sanatoase pentru a preveni cearcanele. Acestea sunt legate de deficitul de vitamina K si B12.
Alegeti fructe si legume, mai ales cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza. Reduceti aportul de sare, deoarece sarea retine apa, care este legata de cearcane.

3. Beti multa apa. 
Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care au cearcane foarte inchise. Cu toate acestea, ar trebui sa renuntati la lichide inainte de culcare, deoarece acestea contribuie la aparitia cearcanelor dimineata.

4. Renuntati la tigari sau macar fumati mai putin.
Fumatul provoaca, de asemenea, cearcanele si pungile sub ochi. Hidratarea insuficienta si pielea uscata asociate cu fumatul sunt un motiv comun pentru cearcanele intunecate.

5. In cazul in care reapar cearcanele, masati zona ochilor cu putin ulei de migdale in fiecare dimineata.

cearcanele intunecate alergie solutii naturale lapte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007585 (s)