News Flash:

12 modalitati prin care poti controla acidul uric. Este raspunzator de guta, pietre la rinichi, insuficienta renala, dar si boli de inima

20 Octombrie 2016
1436 Vizualizari | 0 Comentarii
acid uric
Acidul uric este un compus care rezulta in urma degradarii metabolice a proteinelor, mai precis a purinelor, componentele acizilor nucleici. Excesul de acid uric este legat de numeroase probleme medicale, ca de exemplu: guta, pietre la rinichi si insuficienta renala, unele boli infectioase, leucemie. De asemenea, are legatura si cu hipertensiunea si unele boli cardiovasculare.

Productia crescuta de acid uric are la baza diete bogate in purine, ingestia de alimente bogate in fructozaconsumul de alcool. Uneleboli hematologice limfo si mieloproliferative, anemia hemolitica, psoriazisul caracterizate printr-o degradare celulara accentuata, se asociaza cuhiperuricemia

Analize medicale: Totul despre acidul uric

De asemenea, mutatia unor enzime implicate in metabolismul purinelor (deficitul de hipoxantin-guanin fosforiboziltransferaza sau activitatea crescuta a fosforibozilpirofosfat sintetaza) sunt cauze genetice cunoscute insa din fericire rare ale hiperuricemiei. 

Nivelurile normale ale acidului uric in organism 
Barbati: 3.4-7.0 mg / dl
Femei: 2.4-6.0 mg / dl

Controlarea nivelului de acid uric ar putea fi posibila prin activitate fizica, post din cand in cand si unele remedii naturiste. Iata cateva modalitati prin care puteti tine sub control acidul uric

Otet de mere 

Se considera ca otetul de mere crud (produs prin fermentatie naturala, nedistilat) poate ajuta la atenuarea nivelului de acid uric marit prin schimbarea valorilor pH-ului din sange. Acidul malic favorizeaza eliminarea acidului uric. 

Un specialist din SUA recomanda urmatoarul remediu simplu: adaugi 2 lingurite de otet de mere crud la un pahar mare de apa, se amesteca bine si se bea un pahar de 2 sau 3 ori pe zi. Se poate aplica si sub forma de compresa: o jumatate de cana de otet de mere la 3 cani de apa calda. Se pune peste zona afectata timp de 30 de minute. Se repeta daca este necesar.

Nota: Nu exagerati cu otetul de mere pentru ca dimuneaza nivelul de potasiu. In plus, poate interfera cu unele medicamente diuretice.

Sucul de lamaie

In ciuda faptului ca poate parea ca sucul de lamaie va creste aciditatea in organism, in realitate creeaza un mediu alcalin si gratie vitaminei C scade mult nivelul de acid uric.

Stoarce sucul de la o lamaie intr-un pahar cu apa calda. Bea dimineata pe stomacul gol. Fa aceasta timp de cateva saptamani.
Puteti lua, de asemenea, suplimente de vitamina C. Pentru a sti exact ce doza ti se potriveste, consulta-te cu medicul tau. 

Cirese

Ciresele contin substante chimice care ajuta la neutralizarea si scaderea nivelului de acid uric. De asemenea, fructele de padure de culoare violet contin flavonoide numite antociani, care reduc acidul uric.

Mananca o portie de cirese zilnic, timp de cateva saptamani. Unii cercetatori recomanda consumarea de 30-40 de cirese la fiecare 4 ore in timpul unui atac de guta cu dureri mari. 

De asemenea, puteti bea suc de cirese, timp de o luna. Includeti in dieta si afinele, coacazele negre, capsunile si ardeii.

Bicarbonatul de sodiu

Este deosebit de util pentru a cobori nivelul de acid. Amestecati o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa. Bea pana la patru pahare pe zi, timp de doua saptamani. 

Nota: Nu luati acest remediu tot timpul. In plus, nu apelati la acest remediu daca aveti hipertensiune arteriala. Persoanele trecute de 60 de ani nu trebuie sa consume mai multe de 3 pahare pe zi.

Uleiul de masline

Cele mai multe uleiuri vegetale se transforma in grasimi rancede atunci cand sunt incalzite sau manipulate. Grasimile rancede distrug vitamina E din organism, care este cruciala pentru controlul nivelului de acid uric. Uleiul de masline presat la rece contine grasimi mononesaturate, care raman stabile atunci cand sunt incalzite. De asemenea, este bogat in vitamina E.

Apa

Bea minim 2-3 de apa zilnic. Apa este un remediu care ajuta rinichii sa separe acidul uric si sa il elimine. De asemenea, potrivit unui studiu, apa redue atacurile de guta. Pe langa apa, consuma si alte lichide, fructe si legume bogate in apa.

Dieta cu continut scazut de purine

Purinele sunt structuri proteice care intra in compozitia acizilor nucleici, sunt "caramizile" ce formeaza AND-ul. Practic, purinele exista in toate alimentele de origine animala, in special carnea si organele.

O dieta low-purine inseamna sa reduci consumul de carne, inclusiv pestele. De asemenea, si alimente precum ciupercile, sparanghelul si fasolea sunt bogate in purine. 

Alimente bogate in fibre

Studiile au aratat ca consumul de alimente bogate in fibre ajuta la scaderea nivelului de acid uric din sange. Fibrele pot absorbi acidul uric din sange permitand organismului sa il elimine prin rinichi. Cresteti consumul de fibre solubile, consumand ovaz, spanac, broccoli, quinoa, banane, mere, pere, portocale si capsuni.

Carbohidrati complecsi

Alimentele bogate in carbohidrati complecsi ofera senzatia de saturatie, previn supraalimentarea si mentin o greutate sanatoasa.

Consuma cereale integrale, ovaz, grau, orz, porumb, orez, legume (fasole, mazare, linte, varza, conopida, morcovi), soia, nuci, seminte, fructe (prune, banana, capsuni, struguri, pere).

Lactate

Lactatele cu un continut scazut de grasime au fost legate de nivelul redus de acid uric. Laptele degresat, de exemplu, contine acid orotic care reduce asimilarea acidului uric si ajuta la eliminarea prin rinichi.

Sucul de grau verde 

Acesta creste alcalinitatea in sange. In plus, este bogat in vitamina C, clorofila si fitochimicale care ajuta la detoxifiere. Bea doua linguri cu suc de grau verde zilnic, pana cand nivelul de acid uric coboara.

Extractul de seminte de telina

Semintele de telina au fost mult timp utilizate pentru tratarea gutei, reumatismului si artritei. Telina are actiune sedativa, antioxidanta si usoara diuretica, de asemenea, este considerata un antiseptic urinar.

Sfaturi suplimentare

1. Limitati consumul de alcool. Alcoolul interfereaza cu eliminarea acidului uric din organism. Berea in special este responsabila de atacurile de guta. Daca esti predispus la atacuri de acid uric, limiteaza consumul la un pahar sau doua pe saptamana.
2. Incercati sa va mentineti la o greutate normala. Tesutul gras are tendinta de a retine acidul uric. 
3. Limitati consumul de dulciuri, de carbohidrati rafinati, de exemplu, paine alba, prajituri, dar si de grasimi. 

acidul uric hipertensiunea boli cardiovasculare boli hematologice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005955 (s)