News Flash:

Nucile, ajutor in bolile tuturor organelor.

18 Octombrie 2016
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
nuci
Miezul de nuca, bogat in proteine si vitamine, ajuta persoanele diagnosticate cu anemietuberculozaafectiuni ale pielii sau tulburari cardiovasculare. STIRI PE ACEEASI TEMA O noua mostra de imaginatie de la traficantii de substante interzise: ... Nucile mentin organele interne sanatoase. Miezul de nuca contribuie la sanatatea inimii, stomacului, ficatului si plamanilor. In cartea „Sanatate din farmacia Domnului”, fitoterapeutul austriac Maria Treben arata ca nucile au proprietati depurative si tonifiante. Nucile sunt un furnizor important de vitamine din categoria B, minerale, grasimi si proteine.   

 Conform autoarei, consumul de miez de nuca protejeaza vasele de sange, combate reumatismul si anemiile. Nucile sunt recomandate bolnavilor diagnosticati cu artroze, boli de oase, tuberculoza, sifilis sau afectiuni ale pielii. Nucile, datorita fibrelor pe care le contin, sunt recomandate de fitoterapeut ca remediu impotriva diabetului si ca adjuvant in ulcere, iritatii, diaree si constipatie.    Miezul de nuca consumat periodic ajuta si la reglarea nivelului colesterolului in sange, respectiv la reglarea tensiunii  arteriale. Maria Treben arata in paginile dedicate nucului ca un remediu excelent pentru persoanele care au sangele ingrosat sau pentru bolnavii cu afectiuni gastrice este tinctura nuci verzi, culese prin luna iulie. Tinctura de nuci se obtine din aproximativ 20 de fructe verzi.   „Nucile sunt taiate in sferturi si introduse intr-o sticla cu gat larg. 

Se toarna deasupra 1 litru de rachiu de secara, in asa fel incat sa acopere nucile cu un strat gros de 2-3 degete. Sticla, bine astupata, se lasa intre 14 si 4 saptamani la soare sau la caldura. Dupa scurgerea acestui timp, continutul se strecoara si se introduce in sticle. Se ia cate  lingurita plina in functie de necesitate”, noteaza fitoterapeutul in cartea „Sanatate din farmacia Domnului”.  

 Maria Treben mai precizeaza ca din tictura de nuci verzi se poate obtine si un lichior gustos, daca adaugati 2-3 cuisoare, o bucata de scortisoara, 1 baton mic de vanilie si coaja de la o jumatate de portocala. Peste compozitie se adauga 500 de grame de zahar fiert in 1/4 litru de apa.   Potrivit fitoterapeutului, ceaiul din frunze de nuc este eficient in tratarea tulburarilor digestive, tratarea diabetului si contra icterului. Ceaiul poate fi folosit si pentru clatirea gurii, in caz de stomatita ulceroasa, afectiuni ale gingiei, gatului si laringelui. 

nuca anemie tuberculoza reumatismul rachiu tictura
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005082 (s)