News Flash:

Scandal la Grupul Scolar “Iulian Dracea” din Timisoara

6 Februarie 2014
1968 Vizualizari | 0 Comentarii
Grupul Scolar Iulian Dracea din Timisoara
Sub protecția anonimatului, mai mulți dascăli de la Grupul Şcolar „Iulian Drăcea” din Timișoara bănuiesc Inspectoratul Școlar Județean Timiș că ar dori să le desființeze unitatea de învățămant specializată pe profilul agricol.
Semnalul de alarmă, spun profesorii, a venit după ce IȘJ Timiș nu a alocat un număr suficent de clase pentru școala de la Timișoara. Varianta conducerii IȘJ Timiș este diametral opusă.
Aura Danielescu: “Nimeni nu vrea să desfiinţeze absolut nimic”
„Liceul Ungureanu a primit aprobare pentru şase clase de a IX-a, Liceul Mincu la fel, iar nouă ne dă o clasă. Se doreşte desfiinţarea învăţămantului agricol. Nu am înţeles de ce. Şi noi vrem să trăim, suntem profesori cu grade şi ingineri agronomi. Sunt 5.100 de elevi pentru clasa a IX-a şi toţi merg la liceele din centru. La Agricol normal că nu se mai repartizează nimeni. Să se facă o egalitate, să ne rămană şi nouă măcar 50 de elevi”, a declarat sub protecția anonimatului o dăscăliță de la Grupul Școlar „Iulian Drăcea”. Conducerea Inspectoratulșui Școlar Timiș susține că acuzațiile nu au nicio noimă. “Nimeni nu vrea să desfinţeze absolut nimic. Prin planul de şcolarizare au propus două clase pe domeniul agricultură la clasa a IX-a zi, respectiv o clasă de a IX-a pe structura nouă de învăţămant profesional de trei ani. Consiliul de Administrație al ISJ a hotărat, avand în vedere că anul trecut nu au fost decat 16 copii care au optat pentru clasa a IX-a la acest liceu, să aloce o singură clasă de liceu și două clase de învăţămant profesional”, a declarat inspectorul școlar general adjunct de Timiș, Aura Danielescu. Ziuadevest.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1021 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045811 (s)