News Flash:

Vaslui: CL Murgeni a aprobat organizarea unui referendum privind interzicerea gazelor de sist

6 Februarie 2014
1051 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Local al orasului vasluian Murgeni a aprobat, miercuri, în cadrul sedintei ordinare, organizarea unui referendum, în ziua alegerilor europarlamentare, prin care populatia sa fie întrebata în legatura cu explorarea si exploatarea gazelor de sist pe raza unitatii administrative.
Populatia orasului vasluian Murgeni ar putea vota pe 25 mai, ziua stabilita pentru alegerile europarlamentare în România, daca sunt de acord cu explorarea si exploatarea gazelor de sist pe raza unitatii administrative, dupa ce consilierii au votat, în unanimitate, organizarea unui referendum în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Initiativa apartine unui consilier local PDL, care considera oportuna organizarea unui astfel de referendum pe 25 mai, în conditiile în care comunitatea nu ar fi nevoita sa faca cheltuieli suplimentare pentru o astfel de actiune.
„Daca tot se organizeaza alegeri europarlamentare, am considerat ca este oportun, pentru a nu exista refuzul Prefecturii Vaslui pe motiv ca nu sunt fonduri, sa facem si un referendum privind explorarea si exploatarea gazelor de sist pe raza orasului Murgeni, inclusiv suburbii. Mi-am justificat initiativa explicându-le consilierilor locali pericolul la care ne-am expune daca am accepta astfel de foraje în zona. Nimeni nu ne va mai cumpara animalele sau produsele agricole pe motiv ca sunt contaminate, ceea ce ar însemna sa ne izolam si sa ne distrugem din punct de vedere economic”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX consilierul local PDL Dan Liviu Cain.
Consilierii locali din Murgeni au aprobat, în cursul anului trecut, si interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist pe teritoriul orasului, hotarâre care a fost atacata în instanta de Prefectura Vaslui. De altfel, si hotarârea privind organizarea unui referendum pe aceeasi tema va trebui sa primeasca viza de legalitate din partea aceleiasi institutii.
Orasul vasluian Murgeni este primul din tara care a luat o astfel de initiativa, în conditiile în care unitatea administrativa se învecineaza cu comuna Gagesti, unde compania Chevron detine deja acord de mediu din partea autoritatilor pentru efectuarea explorarii gazelor de sist. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2565 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006951 (s)