News Flash:

Daniel Constantin: Pensiile militarilor vor fi inghetate pe viata, o rusine pentru guvernarea PSD - ALDE

3 August 2017
910 Vizualizari | 0 Comentarii
Daniel Constantin
Deputatul Daniel Constantin sustine ca "ordonanta privind pensiile 'speciale' este o rusine pentru guvernarea PSD - ALDE" si ca pensiile militarilor ar urma sa fie inghetate pe viata.
"Modificarea cadrului legal afecteaza peste 150.000 de persoane, care nu fac parte din sistemul public de pensii, ci apartin de bugetele ministerelor de resort. In prezent, baza de calcul actuala a pensiilor militare este de 65% si nu de 80%, asa cum eronat afirma ministrul Muncii, iar limitarea acestor pensii este la 85% si in niciun caz la 100%. Ce uita sa mai spuna Olguta Vasilescu este ca militarii au contribuit suplimentar la pensia privata, instituita cu anul 1967, respectiv la pensia civila obtinuta prin contributivitate, ca orice civil, pentru anii lucrati dupa pensionarea din armata", afirma Daniel Constantin, intr-un comunicat transmis joi AGERPRES.
El spune ca PSD "adanceste discrepantele si disfunctionalitatile din sistem", continuand ce a facut Guvernul Ciolos prin OUG 57/2016 "care a pus generalii si chestorii iesiti in rezerva inainte de 1 ianuarie 2016 in situatia de a avea pensii mai mici decat propriii lor soferi trecuti in rezerva dupa data respectiva".
In opinia lui Daniel Constantin, PSD vrea sa introduca discriminarea, taind doar militarilor in rezerva dreptul legal la cresterea pensiei, intrucat alinierea pensiilor la militari se face doar cu un procent din cresterea veniturilor personalului activ.
"Pensiile militarilor urmeaza sa fie practic 'inghetate pe viata' si sa isi piarda puterea de cumparare gradual, an de an, urmand a intra sub nivelul pensiilor contributive, care vor continua sa fie indexate an de an cu 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu", opineaza Daniel Constantin.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005835 (s)