News Flash:

SALTUL ISTORIC al lui Felix Baumgartner: Ce a vazut parasutistul austriac in timpul coborarii - VIDEO NOU

2 Februarie 2014
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
O nouă înregistrare efectuată în timpul saltului din stratosferă al lui Felix Baumgartner ne dezvăluie exact ce a văzut paraşutistul austriac, după ce a plonjat de la o altitudine record de peste 39.000 metri, în cădere depăşind viteza sunetului. GoPro, firma care a produs camerele de filmat instalate pe costumul purtat de austriac, a dat publicităţii noua înregistrare, informează Daily Mail.

Aceasta dezvăluie ce a văzut Felix Baumgartner în timpul căderii sale din stratosferă, inclusiv momentul în care acesta a pierdut controlul coborârii. Sportivul austriac Felix Baumgartner a devenit pe 14 octombrie 2012 primul şi singurul paraşutist din lume care a reuşit să depăşească viteza sunetului în cădere liberă. Felix Baumgartner a urcat în stratosferă într-o capsulă presurizată, trasă de un balon uriaş cu heliu, după care a fost în cădere liberă timp de peste patru minute. El a sărit de la altitudinea record de 39.043 de metri, deasupra statului american New Mexico şi a depăşit viteza sunetului, stabilind un record mondial. În timpul coborârii, el a avut o viteză de 1.342,8 kilometri/ oră.

 Acest record a fost atins chiar în ziua în care s-au celebrat 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, care a fost pilotat de Chuck Yeager în 1947. Recordul pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă era deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spaţiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Totuşi, Baumgartner nu a depăşit şi un al doilea record deţinut de Kittinger, care s-a aflat în cădere liberă timp de 4 minute şi 36 de secunde. Felix Baumgartner s-a aflat în cădere liberă doar 4 minute şi 19 secunde.

Felix Baumgartner s-a născut pe 20 aprilie 1969 în oraşul austriac Salzburg şi, de copil, a visat să piloteze elicoptere şi să sară cu paraşuta. "Mi-am dorit întotdeauna să mă simt liber şi, mai ales, să privesc lumea de sus. Când eram mic mă căţăram în copaci şi mi-am dorit întotdeauna să zbor", a spus Felix Baumgartner. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005049 (s)