News Flash:

Italia, sub intemperii: ploi torentiale in sud, zapada in nord

31 Ianuarie 2014
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
O mare parte din Italia era afectată vineri de intemperii puternice, cu ploi torențiale în centru și sud, în timp ce nordul se afla sub zăpadă, relatează AFPÎn regiunea Toscana, numeroase școli, inclusiv cele din Pisa (centru), au fost închise din cauza temerilor privind o posibilă revărsare a fluviului Arno, care traversează orașul.

Momentul critic s-a produs către ora 09.00 GMT, când debitul așteptat al fluviului a fost de 2.500-3000 de metri cubi pe secundă, un record în ultimii 20 de ani. Prefectura orașului Pisa a luat măsuri preventive și a avertizat populația.

La prânz, situația părea să se amelioreze, iar 'tendința era de descreștere', potrivit autorităților, precizează agenția franceză de presă.

În regiunea Romei, unde o furtună puternică a început în timpul nopții, precipitațiile torențiale au continuat toată dimineața, iar fluviul Tibru a fost plasat sub 'supraveghere specială'.

În capitala italiană, mai multe stații de metrou au fost închise, iar circulația tramvaielor a fost întreruptă pentru câteva ore în cursul dimineții, din cauza averselor. În cartierul Prima Porta, în nordul Romei, garajele și subsolurile erau inundate, iar mașinile — inutilizabile, împiedicând localnicii să ajungă la serviciu.

Pe litoral, în zona localităților Fregene și Fiumicino, erau inundate numeroase șosele și autostrăzi, perturbând accesul la aeroportul principal al Romei.

La Veneția, 'acqua alta', fenomenul de maree care inundă în mod regulat o bună parte din oraș, a atins un nivel foarte înalt (125 cm), fiind a patra zi consecutivă în care apa depășește 110 cm, continuă France Presse. Dacă ploaia va persista, acqua alta ar urma să atingă, în cursul serii, 140 cm, inundând jumătate din Veneția.

La munte, temperaturile au crescut, ridicând temeri privind producerea de avalanșe. În regiunea Valle d'Aosta, stratul de zăpadă a ajuns la 40 cm.

După cum relatează AFP, previziunile meteorologice pentru weekend sunt foarte proaste, în întreaga Peninsulă.AGERPRES 


momentul critic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 22 queries | Mysql time :0.044034 (s)