News Flash:

Băsescu, la Conferinta pentru Securitate de la Munchen: Fac apel la presedintele Ucrainei sa nu trimita armata pe strazi

2 Februarie 2014
1624 Vizualizari | 0 Comentarii
Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă seară, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, unde a spus că un dezastru în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină armata pentru a calma situaţia, făcând un apel ca omologul de la Kiev să nu trimită armata pe străzi. Băsescu a spus că este nevoie de o "abordare mai consistentă" privind perspectivele de aderare la UE pentru ţările din Parteneriatul Estic.

"E nevoie de o abordare mai consistentă. Nu poţi doar să le inviţi la Asociere dar să le spui că nu e o garanţie că vor intra în UE. Cred că UE trebuie să fie mai puternică în crearea perspectivei de intrare în UE", a spus şeful statului, citat de caleaeuropeana.ro.

El s-a referit şi la problema conflictelor îngheţate.

"Un alt lucru este că din toate cele şase state ale Parteneriatului Estic, patru au conflicte îngheţate. Trebuie să găsim o soluţie ca toate aceste state să rezolve pentru totdeauna aceste conflicte îngheţate. Aceste state nu au perspectiva apartenenţei la UE daca nu îşi rezolvă conflictele", a precizat Băsescu.

Preşedintele a cerut omologului său ucrainean să nu cheme armata împotriva manifestanţilor.

"Dezastrul în domeniul securităţii ar fi ca în Ucraina să intervină Armata pentru a calma situaţia. Fac un apel la preşedintele Ucrainei să nu trimită armata pe străzi", a spus Băsescu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0924 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028372 (s)