News Flash:

Cresc salariile profesorilor, cresc și ale preoților

Arhiepiscopii din România câștigă cât un ministru

20 Iunie 2023
330 Vizualizari | 0 Comentarii

Conform legii, salariile preoților sunt calculate pe baza salariilor profesorilor. După aceste recente creșteri, oficialii afirmă că erau conștienți că salariile celor două categorii sunt corelate și, în consecință, vor crește în mod simultan.

Astfel, odată cu majorarea salariilor profesorilor, cresc și salariile preoților. Preoții beneficiază indirect de salariile majorate obținute de profesori în urma grevei.

În prezent, conform legii privind personalul clerical, salariile preoților încep de la puțin peste 1.100 de lei și pot ajunge până la peste 3.000 de lei, în funcție de pregătirea și vechimea lor.

Veniturile sunt calculate astfel încât să reprezinte 65% din salariile de bază stabilite potrivit legii pentru cadrele didactice, conform informațiilor de la Antena 3 CNN.

În ceea ce privește funcțiile de conducere în Biserică, acestea sunt asimilate funcțiilor publice de demnitate. Astfel, Patriarhul BOR câștigă la fel ca președintele Camerei Deputaților sau președintele Senatului, adică peste 23.000 de lei brut.

Arhiepiscopii câștigă la fel ca un ministru, mai exact 22.000 de lei brut.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004873 (s)