News Flash:

Va purta numele unui lanț hotelier renumit

Complexul turistic de pe malul lacului Beliș a fost cumpărat de milionarul Laurențiu Russo

16 Iunie 2023
402 Vizualizari | 0 Comentarii


Milionarul Laurențiu Russo a achiziționat complexul turistic de pe malul lacului Beliș pentru suma de 5 milioane de euro și intenționează să îl integreze în lanțul hotelier Hampton by Hilton. Acesta este al doilea achiziționat de Laurențiu Russo în acest mod, primul fiind hotelul City Platza, pe care l-a cumpărat de la Sorin Dan. Complexul de la Beliș era deținut anterior de Unita Turism Holding (UTH) Timișoara, iar vânzarea a fost anunțată de unul dintre proprietari, Marc Eichert.

Complexul turistic de la Beliș era o mândrie pentru industria turismului din Cluj înainte de Revoluție, însă a suferit un declin ulterior, deși se bucură de o poziție excelentă, fiind amplasat chiar pe malul lacului și având acces la apă. Hotelul a fost construit în 1974, după finalizarea barajului. Proprietatea se întinde pe o suprafață de 6 hectare și include două clădiri, două restaurante și trei vile.

În prezent, hotelul de la Beliș se află într-o stare de paragină, însă cu achiziția realizată de Laurențiu Russo, acesta ar putea reveni la gloria de odinioară. Complexul a ajuns într-o stare deplorabilă, iar suma plătită acum este considerată o afacere avantajoasă, având în vedere frumusețea locației. Dacă ar fi vrut să construiască un astfel de complex în prezent, ar fi fost aproape imposibil sau extrem de costisitor. Obținerea tuturor avizelor și aprobărilor ar fi necesitat câțiva ani de demersuri.

Laurențiu Russo a fondat compania Softvision în 1994, după ce a lucrat anterior în SUA pentru AMD și HP. În 2018, el a vândut întreaga sa afacere gigantului american Cognizant, iar valoarea tranzacției a fost estimată la 550 de milioane de euro, conform Reuters.

În 2016, Laurențiu Russo a transferat toate acțiunile deținute la Softvision SRL către Softvision LLC, o companie înregistrată în SUA. Softvision LLC este deținută de fondul american Tower Arch Capital, cu sediul în Salt Lake City, Utah. Cognizant, furnizorul american de soluții IT, fondat în Teaneck, New Jersey, în 1994, este una dintre companiile cu cea mai rapidă dezvoltare din clasamentul Fortune 500. Compania este listată la bursele Nasdaq și S&P 500 din New York, având o capitalizare de 31,3 miliarde de dolari. În 2021, Cognizant a înregistrat venituri de 18,5 miliarde de dolari.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005013 (s)