News Flash:

Începe unul dintre cele mai așteptate obiective de investiții din Timișoara!

Săptămâna viitoare se dă startul lucrărilor la stadionul Lego de pe Calea Buziașului

1 Martie 2024
93 Vizualizari | 0 Comentarii

Săptămâna viitoare se va da startul lucrărilor la unul dintre cele mai așteptate proiecte de investiții din Timișoara în ultimii ani. Luni va marca începutul oficial al construcției viitorului stadion care va fi ridicat în Calea Buziașului.

Stadionul Lego, așa cum a fost denumit proiectul, a fost inițial lansat în timpul mandatului fostului primar, Nicolae Robu, și a fost adaptat de noua administrație, urmând să fie, cel mai probabil, finalizat în noul mandat de primar, după alegerile locale din acest an. Noua arenă va avea o fundație din beton și o structură metalică, fiind proiectată să găzduiască aproximativ 10.000 de spectatori. Stadionul va fi clasificat drept o arenă de categoria 4, conform cerințelor UEFA.

Investiția în construirea stadionului se ridică la suma de 115 milioane de lei, iar lucrările ar trebui să fie finalizate în doi ani și trei luni. După mai multe licitații repetate din lipsă de ofertanți, oferta companiei Tehnodomus a fost declarată câștigătoare în primăvara anului trecut.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9000 de metri pătrați și va fi amplasat în zona în care se află în prezent bucla de întoarcere a tramvaiului 4, în Calea Buziașului. Vor fi disponibile 508 locuri la zona VIP și 102 locuri în loje. Totodată, în apropierea stadionului se va amenaja și un parc. Bucla de întoarcere a tramvaiului va fi relocată cu aproximativ 200 de metri mai aproape de sensul giratoriu AEM.

Invitația oficială la ceremonia de deschidere a șantierului a fost inițial lansată de viceprimarul Cosmin Tabără, membru al Partidului Național Liberal și responsabil cu acest proiect. Invitația a fost semnată de acesta și de Culiță Chiș, recunoscut deja ca manager de proiect. Ulterior, o altă invitație a fost trimisă către redacțiile de presă de către departamentul de Comunicare al primăriei.


”Sportul rămâne unul din obiectivele noastre prioritare de dezvoltare a orașului, alături de educație și sănătate și investim semnificativ în infrastructura sportivă, de la săli și terenuri de sport în școli până la proiecte foarte complexe cum este acest nou stadion”, se precizează în enunțul invitației ”oficiale” a primăriei, într-un text destul de caracteristic ultimelor comunicări oficiale lansate de PMT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005169 (s)