News Flash:

Timișoreni, vreți să faceți parte din Corul comunitar?

Filarmonica Banatul a deschis înscrierile pentru Corul comunitar

1 Martie 2024
76 Vizualizari | 0 Comentarii

Locuitorii din Timișoara care doresc să se alăture Corului Comunitar vor avea ocazia să participe la repetiții alături de dirijorul și șefii de partidă ai Corului "Ion Românu". În luna septembrie, aceștia vor avea șansa să cânte pe aceeași scenă cu artiștii lirici ai Filarmonicii Banatul.

Înscrierile pentru Corul Comunitar sunt deschise și pot fi făcute aici până la data de 12 martie, ora 14:00. Audițiile pentru preselecție vor avea loc pe 13 martie, începând cu ora 18:30, la Sala Capitol. Repetițiile vor fi săptămânale, având loc în fiecare miercuri, începând cu ora 18:30. Prima întâlnire este programată pentru data de 20 martie, la Sala Capitol.

Participanții din Timișoara înscriși în Corul Comunitar vor avea oportunitatea să repete alături de următorii conducători: Iosif Todea, dirijorul Corului "Ion Românu"; Codruța Niculescu, șef de partidă sopran; Lucia Manga Gligor, șef de partidă alto; Carol Budai, șef de partidă tenor; și Lucian Onița, șef de partidă bas.

„Apelul este valabil și pentru ansamblurile corale din oraș. Este suficient ca dirijorii acestora să înscrie corul, completând denumirea acestuia și numărul membrilor, fără a fi necesară înscrierea individuală a fiecărui membru în parte. Persoanele care au făcut parte din ediția precedentă a proiectului pot confirma participarea printr-un mesaj la adresa de e-mail cor•filarmonicabanatul.ro”, au declarat reprezentanții Filarmonicii Banatul Timișoara.


Concertul vocal-simfonic susținut de Orchestra Simfonică "Remus Georgescu" și Corul "Ion Românu" ale Filarmonicii Banatul Timișoara, împreună cu Corul Comunitar, va avea loc în luna septembrie a acestui an. Evenimentul va prezenta una dintre cele mai celebre și frumoase lucrări vocal-simfonice, respectiv "Carmina Burana" de Carl Orff. La conducerea dirijorală se va afla maestrul Gabriel Bebeșelea, inițiatorul acestui concept.

Prima ediție a Corului Comunitar a avut loc pe 4 septembrie 2023, pe scena din Parcul Rozelor. Peste 300 de artiști lirici și instrumentiști au interpretat Simfonia a IX-a în re minor, op. 125 de Ludwig van Beethoven, sub conducerea dirijorală a maestrului Gabriel Bebeșelea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005058 (s)