News Flash:

Veste bună!

De la finalul lunii martie, tramvaiul 6 își va relua traseul pe Calea Stan Vidrighin din Timișoara

1 Martie 2024
100 Vizualizari | 0 Comentarii

Modernizarea Căii Stan Vidrighin din Timișoara va fi finalizată în vara acestui an. Cu toate acestea, începând din ultima parte a lunii martie, tramvaiul 6 își va relua traseul prin această zonă.

Conform declarațiilor viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău, lucrările la intersecția dintre Calea Stan Vidrighin și 1 Decembrie 1989 sunt aproape de finalizare.

„Ultima intersecție în lucru pe Vidrighin: intersecția cu 1 Decembrie 1918 va fi gata la finalul lunii viitoare. Odată gata, cei care au fost nevoiți să schimbe ruta pentru a ajunge la muncă, la școală, precum și alți călători, vor merge din nou cu linia 6 tramvai. Vidrighin avea nevoie de o investiție majoră, nu de cârpeli, pentru că este un bulevard care preia traficul greu, în lipsa centurii și care este tranzitat, zilnic, în special de timișorenii care lucrează în Zona Industrială Buziaș”, a declarat Lațcău la finalul lunii februarie.

Procesul de modernizare a Căii Stan Vidrighin a inclus înlocuirea liniilor duble de tramvai, reabilitarea carosabilului cu două benzi pe sens, amenajarea de trotuare și piste de biciclete, precum și crearea de spații verzi și schimbarea rețelelor de utilități.

Potrivit declarațiilor viceprimarului, toate aceste lucrări sunt programate să fie finalizate în mijlocul acestui an, chiar dacă termenul stipulat în contract era la sfârșitul anului 2024.

„Totul va fi gata în această vară”, a mai precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

Costul total al investiției depășește 100 de milioane de lei. Cu toate acestea, autoritățile locale au reușit să obțină aproape 78 de milioane de lei sub formă de fonduri nerambursabile din cadrul Programului Regional Vest.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007021 (s)