News Flash:

Municipalitatea timișoreană vine în sprijinul cetățenilor!

Primăria Timișoara a lansat Portalul Unic

29 Februarie 2024
106 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișoara a fost digitalizată odată cu lansarea Portalului Unic de către primărie, un serviciu online unde cetățenii pot depune peste 300 de cereri.

Locuitorii Timișoarei nu mai sunt obligați să se deplaseze la ghișee pentru a înregistra sute de solicitări la Primăria Timișoara sau pentru a primi răspunsuri. Toate acestea pot fi realizate acum în mediul digital.

Evenimentul de lansare a serviciului digital a avut loc la Cinema Timiș, fiind prezentat în fața unei săli pline de autoritățile locale. Primarul Dominic Fritz a testat serviciul înainte și a oferit un exemplu despre procesul de obținere a autorizațiilor pentru vânzarea de mărțișoare.

„Din peste 400 de cereri, doar 15 au venit la ghișeu, unde noi i-am asistat să depună cererea on-line. Restul, toți au reușit să depună on-line, deci este accesibil pentru toți”, a spus primarul Timișoarei.


Implementarea Portalului Unic a implicat o investiție de 400.000 de euro și a durat 3 ani. Fiecare cetățean își poate crea o identitate digitală unică, recunoscută la nivel național (ROeID), prin intermediul căreia va putea accesa serviciile oferite de municipalitate și își va putea gestiona dosarul unic personal.

„Practic, indiferent de problemă, că e vorba despre un aviz de la Urbanism, o plată la Direcția Fiscală sau orice act de la un departament al Primăriei , cetățeanul știe la orice pas ce are de făcut, poate completa și trimite formularele cerute de lege, poate urmări unde se află solicitarea lui și, la final, primește răspunsul în contul său unic”, a mai precizat primarul.

Lansarea Portalului Unic a fost și o ocazie de discuție despre digitalizarea în România. La eveniment au participat managerul general al Microsoft România, Bogdan Putinică, managerul general al ETA2U, Stelian Câmpianu, precum și șeful Big Data & Security de la Eviden Technologies România. Printre participanți s-au numărat și Ovidiu Dan, împreună cu consilierul personal al primarului Timișoarei pentru digitalizare, Valentin Mureșan.

Cu toate acestea, evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Deși campania electorală nu a început oficial, la lansare au apărut tineri îmbrăcați în tricouri cu mesajul „Dominic n-a făcut nimic”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004784 (s)