News Flash:

Veste bună pentru iubitorii de volei

Săptămână viitoare începe Campionatul European de Volei pe plajă, U22, la Timișoara

17 Iulie 2023
216 Vizualizari | 0 Comentarii

La Timișoara, miercuri, 26 iulie, va începe Campionatul European de Volei pe plajă pentru masculin și feminin, categoria U22. Piața Victoriei va fi locul principal unde se vor desfășura activitățile. Competiția se va desfășura în perioada 26-29 iulie și va fi precedată de meciurile de calificare pentru turneul masculin, care vor avea loc pe 25 iulie. Accesul spectatorilor va fi gratuit în limita locurilor disponibile. Campionatul European de Volei pe plajă este cel mai important eveniment sportiv organizat la Timișoara în acest an și unul dintre principalele evenimente organizate în România în 2023. Găzduirea unei competiții continentale de volei reprezintă o premieră pentru țara noastră. Evenimentul este organizat de CSM Timișoara și Clubul Sportiv Timișoara Youth Sport Academy, cu sprijinul Ministerului Sportului, Federației Române de Volei, Primăriei Municipiului Timișoara și Consiliului Județean Timiș.

“Suntem nerăbdători să îi primim pe cei 128 de sportivi și susținătorii lor. Toate detaliile au fost puse la punct, iar Timișoara va fi la înălțime, devenind un reper pe harta europeană a voleiului de plajă. Arena principală din Piața Victoriei se va transforma într-o imagine unică, cu clădirea emblematică a Operei pe fundal, ce va dăinui în timp ca unul din punctele de reper în anul 2023 pentru Timișoara ”, declară Lucian Reclaru, directorul CSM Timișoara.


La Timișoara, între 26 și 29 iulie, va avea loc Campionatul European de Volei pe plajă pentru categoria U22, atât la masculin, cât și la feminin. Un număr de 128 de participanți, reprezentând 64 de echipe din 36 de țări, vor concura în acest eveniment. Ca țară gazdă, România va fi reprezentată de 3 echipe la fiecare dintre categorii.

Echipele vor fi împărțite în 8 grupe a câte 4 echipe fiecare, urmând ca cele mai performante echipe să avanseze în tabloul principal și să joace meciuri cu eliminare directă. Meciurile din faza grupelor se vor desfășura pe 26 și 27 iulie între orele 9:00 și 18:00. Vineri, 28 iulie, vor avea loc fazele superioare ale competiției, cu meciuri cu eliminare directă, începând de la ora 9:00 până la ora 18:00.

Semifinalele atât la masculin, cât și la feminin, vor avea loc sâmbătă, 29 iulie, pe arena principală din Piața Victoriei, începând cu ora 10:30. Finalele celor două categorii vor avea loc în aceeași zi, în intervalul orar 15:30-18:30, pe terenul principal din Piața Victoriei. Evenimentul se va încheia cu festivitatea de premiere, iar cupa Campionatului European de Volei pe plajă va fi acordată echipelor câștigătoare în Piața Victoriei din Timișoara.

Arena principală va fi amplasată în Piața Victoriei, în fața Operei Naționale Române, creând astfel o atmosferă vibrantă în întregul oraș. De asemenea, competițiile vor avea loc și la baza sportivă CSM din Parcul Rozelor, care dispune de 8 terenuri destinate voleiului pe plajă. Accesul spectatorilor va fi gratuit, în limita capacității de 500 de locuri, atât la arena din Piața Victoriei, cât și la baza sportivă din Parcul Rozelor.

Timișoara are o tradiție în organizarea competițiilor de volei pe plajă, baza sportivă CSM din Parcul Rozelor fiind gazda a numeroase evenimente majore în acest domeniu. Organizatorii evenimentului, Daniel Jitaru și Andrei Dinu, își propun ca România să ocupe un loc important în peisajul voleiului pe plajă european și să promoveze acest sport în rândul tinerilor și familiilor.

Campionatul European de Volei pe plajă U22 este un eveniment organizat de CSM Timișoara și Clubul Sportiv Timișoara Youth Sport Academy, cu sprijinul Ministerului Sportului, Federației Române de Volei, Primăriei Municipiului Timișoara și Consiliului Județean Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004946 (s)