News Flash:

S-au reluat lucrarile la casele de tip familial de la Lugoj si Gavojdia. CJ Timis a emis ordinul de incepere a lucrarilor

1 August 2022
283 Vizualizari | 0 Comentarii
Case familiale santier 4

Casele familiale si centrele de zi si de recuperare pentru copiii cu dizabilitati de la Lugoj, Gavojdia si Periam intra in linie dreapta cu noi constructori.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale la nivelul Judetului Timis, prin dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii necesare pentru sprijinirea grupurilor vulnerabile din comunitate.

”Dupa un an de eforturi si dupa rezilierea cu fostul constructor, pot spune ca in sfarsit proiectul a intrat pe un fagas normal. Au fost rezolvate problemele cu fostul constructor, s-a realizat expertiza impreuna cu actualizarea proiectului tehnic, s-a obtinut avizul ADR VEST, s-a aprobat marire de deviz general in plen si s-a finalizat achizitia lucrarilor de executie, iar lucrarile la santierele de la Lugoj si Gavojdia au inceput. Proiectul intra in planul general amplu de reorganizare a beneficiarilor DGASPC. Sunt foarte optimist ca vom termina in termen si vom lua toti banii europeni.”, a spus Marian Cosntantin Vasile, administratorul public al judetului. 

In curand vor incepe constructiile si la cele 3 locuinte protejate, reabilitarea si extinderea centrului de zi de la Periam, unde a fost semnat contractul de executie, urmand ca in cel mai scurt timp sa se demareze lucrarile.

Termenul de executie este de 12 luni. Cele trei proiecte sunt finantate din fonduri europene, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, iar investitia totala este de peste 5.3 milioane euro (26.014.036 lei).

Impreuna, casutele vor putea gazdui un numar de 82 de beneficiari, iar centrele de zi vor deservi atat rezidentii caselor familiale, cat si pana la 100 de persoane din comunitatile invecinate.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006919 (s)