News Flash:

La Spitalul de copii, ce nu se mai poate repara, se demoleaza

29 Iulie 2022
325 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul de copii 13

Finalizarea lucrarilor de investitii de la Spitalul de copii “Louis Turcanu” presupune si noi decizii privind unele cladiri conexe, cum ar fi cea a fostei cantine si a unei constructii de legatura, care se afla intr-un stadiu avansat de degradare. Expertiza realizata pentru a stabili daca se mai pot face reparatii la acele cladiri arata ca imobilele prezinta un grad avansat de degradare.
Consiliul Local al Municipiului va decide, in baza documentatiilor, daca se va renunta la investitia in reparatii, se vor anula indicatorii tehnico-economici: ”Reparatii capitale corp cantina la Spitalul Clinic de Urgente pentru copii ”Louis Turcanu” cu o  valoare totala de 6 milioane de lei (inclusiv TVA), din care constructii-montaj  3,3 milioane lei  (inclusiv TVA) si vor inceta contractele aflate in derulare.
Ordinul de incepere a lucrarilor pe contractul de reparatii a fost dat in 1.04.2021. Pe parcursul executarii lucrarilor de decopertare si demolare, in urma dezvelirii peretilor si pardoselii, au fost constatate mai multe degradari si deficiente structurale ascunse sub tencuieli, sape sau in spatele unor pereti de gips carton, iar drigintele de santier a solicitat oprirea lucrarilor si reevaluarea situatiei. 
S-a luat decizia efectuarii unei noi expertize, concluziile acesteia fiind:
•Cladirea prezinta un grad avansat de degradare (fisuri, crapaturi la pereti si plasee)
•Una dintre cauzele degradarilor o reprezinta tasarile diferentiale ale fundatiilor, ceea ce determina subturnari in conditii greu accesibile si costisitoare
•Grad avansat de umiditate, acumulat in materialele ce alcatuiesc structura cladirii.
•In conformitate cu normativele de risc seismic s-ar impune cheltuieli ce depasesc semnificativ valoarea de inlocuire a cladirii existente.
Se propune, in consecinta, desfiintarea cladirii. Demolarea nu afecteaza rezistenta si stabilitatea cladirilor alaturate.
Avand in vedere concluziile expertului tehnic si faptul ca investitia este la inceput (2,73% din contract realizat) se propune oprirea investitiei. Printr-o noua abordare arhitecturala, se vor crea noi spatii ce vor duce la imbunatatirea actului medical, a confortului pacientilor si a apartinatorilor acestora. Totodata, se vor reloca si anumite echipamente din curte, asigurandu-se un flux optim in ceea ce priveste intretinerea, imbunatatirea aspectului general al spitalului si cresterea suprafetei spatiilor verzi. 
In 8.06.2022 a avut loc o sedinta, la care au participat si reprezentantii firmelor. A fost prezentat Raportul de Expertiza si s-a convenit ca, in cazul in care consiliul local va hotari oprirea proiectului, vor inceta de comun acord, contractele( proiectare-49.890 lei, executie-3,3 milioane de lei si supraveghere prin diriginti de santier-20.700 lei), cu decontarea la zi a activitatilor prestate si fara alte pretentii fata de restul de executat. 

Galerie Foto

cantina_spitalul_de_copii_1.jpeg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005277 (s)