News Flash:

Proiect de hotarare pentru sterilizarea gratuita a cainilor care nu sunt de rasa si care au stapani 

29 Iulie 2022
263 Vizualizari | 0 Comentarii
sterilizarea gratuita a cainilor

Stapanii cainilor care nu sunt de rasa au obligatia microciparii si sterilizarii acestora, astfel incat sa fie prevenit abandonul. Pana acum, mai multe organizatii neguvernamentale au realizat campanii de sterilizare gratuita in Timisoara cu sprijinul primariei.

Pentru a asigura gestionarea populatiei de caini fara stapan, prevenirea abandonului si promovarea respectarii legislatiei specifice si a cresterii responsabile a animalelor de companie, Primaria Timisoara va face o noua campanie de sterilizare gratuita. Pentru a putea derula campania, este necesara aprobarea Studiului de fundamentare, Caietului de sarcini si a Contractului cadru privind achizitia, prin concesionare, de servicii medical veterinare: sterilizarea cainilor apartinand rasei comune si metisii acestora, aflati in proprietatea persoanelor fizice cu venituri reduse si domiciliul sau resedinta in Timisoara.

Detinatorii de caini de rasa comuna sau metisi care doresc sa beneficieze de subventionarea sterilizarii cainilor pe care ii detin depun o solicitare in acest sens la consiliile locale. Consiliile locale transmit persoanelor care au facut solicitarea adresa cabinetelor medicale veterinare de libera practica catre care s-a facut concesionarea sterilizarilor, impreuna cu un bon de ordine cu numele si adresa detinatorului cainelui, care va fi parafat si semnat de medicul veterinar dupa efectuarea operatiei de sterilizare.

Conform legislatiei in vigoare, consiliile locale pot subventiona total sau partial sterilizarea acestor caini, prin concesionarea operatiunilor de sterilizare catre unul sau mai multi medici veterinari de libera practica, organizati in conditiile legii. Prin sterilizare vor putea fi evitate alte costuri pentru gestionarea populatiei de caini fara stapan, in mod particular privind prinderea si ingrijirea puilor abandonati. 

Astfel, se propune printr-un proiect de hotarare demararea achizitiei pentru servicii medical veterinare prin licitatie publica deschisa, valoarea estimata fiind de 267.750  lei fara TVA, respectiv 318.622,50 lei cu TVA, iar durata contractului de concesiune este de 2 ani sau pana la epuizarea sumei. Suma pentru un caine ar fi de 107 lei fara TVA. 2500 de caini ar putea fi sterilizati, dupa cum arata o estimare facuta de departamentul de specialitate al primarie.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006836 (s)