News Flash:

Veste bună pentru gravidele din Timișoara

La Maternitatea Odobescu și la Maternitatea Bega din Timișoara, femeile însărcinate pot face consult gratuit

20 Martie 2023
526 Vizualizari | 0 Comentarii

Un proiect finanțat cu fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de euro a permis ca la Maternitatea Odobescu și la Maternitatea Bega din Timișoara, femeile însărcinate din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, fie ele asigurate sau neasigurate, să beneficieze gratuit de diverse investigații.

Medicul ginecolog Olimpia Oprea, care este și managerul proiectului „Dezvoltarea unui sistem regional de centre medicale de excelență în screening prenatal în Regiunea de Vest”, a declarat pentru Tion că până în prezent, de la începerea proiectului în ianuarie 2022, aproximativ 1.500 de femei însărcinate, asigurate sau neasigurate, din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, au beneficiat gratuit de servicii medicale, precum consultații de specialitate obstetrică-ginecologie, ecografii obstetricale și ginecologice, analize de laborator și teste Babeş-Papanicolaou, precum și supravegherea sarcinii normale sau cu risc crescut, printre altele. Aceste servicii sunt oferite în cadrul Maternității Odobescu și a Maternității Bega din Timișoara, datorită unui proiect cu fonduri europene în valoare de 2,5 milioane de euro.

Proiectul cu fonduri europene va continua până la sfârșitul acestui an, iar medicul Olimpia Oprea estimează că încă 600 de femei însărcinate asigurate sau neasigurate din aceleași județe ar putea beneficia de screening prenatal gratuit.

„Spitalul Municipal din Timișoara este liderul proiectului „Dezvoltarea unui sistem regional de centre medicale de excelenţă în screening prenatal în Regiunea de Vest”, iar Spitalul Județean este partener. De asemenea, în cadrul proiectului am creat parteneriate și cu Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara și cu Spitalul Județean de Urgență din Arad și se fac analize medicale și ecografii de sarcină pentru gravidele din județele Arad și Hunedoara”, a afirmat dr. Olimpia Oprea de la Maternitatea Odobescu.
Pentru a face programări, puteți suna la numărul de telefon: 0771.481.518 sau puteți trimite un e-mail la adresa: programare.screening.gravide•gmail.com.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004729 (s)