News Flash:

Rusia isi muta afacerile in Dubai pentru a scapa de aplicarea sanctiunilor

2 Iunie 2022
420 Vizualizari | 0 Comentarii
Dubai

Orasul-stat Dubai din Orientul Mijlociu devine prima optiune a firmelor rusesti si a oligarhilor care doresc sa-si protejeze banii evitand in acelasi timp sanctiunile impuse ca urmare a invaziei Ucrainei, scrie Wall-Street Journal.


Cea mai mare companie petroliera din Rusia a infiintat o reprezentanta acolo iar rusii investesc in apartamentele de lux din Dubai, , orasul-stat atragand deopotriva comercianti de marfuri, startup-uri si angajati ai companiilor occidentale care parasesc Rusia.

In spatele acestei miscari sta decizia Emiratelor Arabe Unite si a principalului sau oras comercial de a nu aplica sanctiunil Rusiei, incearcand sa-si mentina astfel ”neutralitatea” fata de razboi, in ciuda parteneriatului de lunga durata privind securitatea pe care il au cu Washingtonul.

Cei care s-au mutat in Dubai au gasit o comunitate de aproximativ 100.000 de vorbitori de limba rusa, dar si alte beneficii, cum ar fi legi flexibile privind imigrarea sau cele privind impozitul pe venit.

Virtuzone, care ajuta companiile sa isi infiinteze operatiuni in Dubai, a inregistrat o crestere uriasa a clientilor rusi, noteaza si BBC. „Primim de cinci ori mai multe intrebari de la rusi de la inceputul razboiului”, a declarat directorul executiv George Hojeige. "Sunt ingrijorati de o criza economica care urmeaza. De aceea se muta aici pentru a-si asigura averea", a adaugat el.


Agentii imobiliari confirma o crestere a preturilor proprietatilor, deoarece rusii care sosesc in Dubai cauta sa cumpere case. Agentia imobiliara Betterhomes din Dubai a constatat ca achizitiile de proprietati de catre rusi au crescut cu doua treimi in primele trei luni ale anului 2022, informeaza hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007591 (s)