News Flash:

Bulgarii ii izgonesc pe refugiatii ucraineni din hoteluri. Care este situatia de peste granita

2 Iunie 2022
317 Vizualizari | 0 Comentarii
Bulgaria

Refugiatii de razboi din Ucraina urmeaza sa fie mutati din hotelurile de pe litoralul bulgaresc al Marii Negre in centre de primire inainte de inceputul sezonului estival, potrivit guvernului de la Sofia, citat de DPA.

"Bulgaria nu isi mai permite sa intretina cetateni ucraineni in hotelurile de pe plaja", a explicat viceprim-ministrul Kalina Konstantinova. Relocarea urmeaza sa inceapa in urmatoarele zile. Multi refugiati au refuzat pana acum sa se mute din hoteluri in case de vacanta administrate de stat in interiorul tarii.

Potrivit presei bulgare, doar 500 de refugiati au folosit aceasta posibilitate. Bulgaria este in principal o tara de tranzit pentru refugiatii de razboi din Ucraina, care in primul rand se duc in Europa Centrala. De la inceputul razboiului la sfarsitul lunii februarie, aproximativ 300.000 de persoane au intrat in tara. Potrivit cifrelor oficiale publicate luni, 90.365 de refugiati au ramas in Bulgaria. Ei sunt cazati in hoteluri, dar si in particular la prieteni, rude si voluntari, informeaza profit.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007761 (s)