News Flash:

Rusia nu se teme de embargoul impus de Uniunea Europeană

31 Mai 2022
350 Vizualizari | 0 Comentarii
UE embargo petrol Rusia

Rusia a răspuns la ultima rundă de sancțiuni a UE asupra importurilor de petrol, spunând că Moscova va găsi alți importatori pentru petrolul său.

Reprezentantul permanent al Rusiei la organizațiile internaționale la Viena, Mihail Ulyanov, a transmis pe Twitter președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

După cum a spus pe bună dreptate ieri, Rusia va găsi alți importatori.

De remarcat că acum ea contrazice propria ei declarație de ieri. Schimbarea foarte rapidă a mentalității indică faptul că UE nu este într-o formă bună.”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat acordul drept o „realizare remarcabilă” care va pune „presiune maximă asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului”.

Sancțiunile vor afecta imediat 75% din importurile de petrol rusești. Și până la sfârșitul anului, 90% din petrolul rusesc importat în Europa va fi interzis”, a spus Michel.

Vorbind cu presa luni seara seara, Michel a spus:

Aceasta este o realizare remarcabilă a Consiliului European.

Nu subestimăm toate dificultățile. Știm că am avut nevoie de câteva săptămâni înainte de a putea lua o decizie.

În ultimele ore și în ultimele zile s-au speculat despre lipsa unității europene și cred că mai mult ca oricând este important să arătăm că suntem capabili să fim puternici, că suntem capabili să fim fermi, că suntem capabili să fim dur pentru a ne apăra valorile și interesele.”

Președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen , a adăugat că decizia „exprimă un mesaj unit”.

„Consiliul ar trebui să poată finaliza acum o interdicție a aproape 90% din toate importurile de petrol rusești până la sfârșitul anului”, a adăugat ea. „Acesta este un pas important înainte.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006470 (s)