News Flash:

Grecia renunta la masuri odata cu venirea valului de turisti. Totusi, exista si anumite exceptii

1 Iunie 2022
319 Vizualizari | 0 Comentarii
Grecia

Purtarea mastii este suspendata in Grecia in spatii inchise incepand de miercuri pentru cel putin trei luni, relateaza Ekathimerini si Agerpres.


Cu exceptia transportului urban - metrou, tramvai, autobuz -, a caselor de batrani si spitalelor, purtarea mastii pentru protectie impotriva COVID-19 nu mai este obligatorie in magazine, banci sau servicii publice.

In scoli, elevii trebuie sa poarte masti numai in timpul examenelor de sfarsit de an. Pentru ambarcatiuni, pana acum nu s-a luat o decizie specifica, insa autoritatile recomanda purtarea mastii cand este prea multa lume.

La mijlocul lunii mai, ministrul sanatatii, Thanos Plevris, a anuntat suspendarea masurilor de stopare a pandemiei de coronavirus in vederea deschiderii sezonului turistic, dar mai ales din cauza „datelor epidemiologice si recomandarilor expertilor”.

Ministrul a indicat insa ca toate masurile de stopare a pandemiei ar trebui reexaminate la 1 septembrie, dupa sezonul estival.


Cate cazuri de COVID-19 mai inregistreaza Grecia

In ultimele saptamani, numarul deceselor si cazurilor de infectie cu variante ale COVID-19 in Grecia au scazut treptat: marti, tara a inregistrat 5.080 de infectii, in timp ce numarul total de persoane infectate de la debutul pandemiei in februarie 2020 s-a ridicat la 3.453.229.

Cu 10,7 milioane de locuitori, Grecia a inregistrat pana acum in jur de 29.800 de decese. Peste o duzina de decese sunt inca inregistrate zilnic.

Pentru a opri pandemia, guvernul conservator grec a impus timp de doi ani masuri stricte, de la izolare pana la vaccinarea obligatorie a varstnicilor, pentru a evita colapsul serviciilor spitalicesti in mod traditional slabe.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005412 (s)