News Flash:

Ciclon in nordul insulelor Tonga, cel putin un mort

12 Ianuarie 2014
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
Cel puțin o persoană a fost ucisă de trecerea peste insulele Ha'apai din nordul arhipelagului polinezian Tonga a unui ciclon ce a provocat pagube materiale importante, au anunțat duminică responsabili, informează AFP. Amploarea devastărilor a început să fie cunoscută în primele ore ale zilei de duminică, după ce comunicațiile au fost parțial restabilite în ziua următoare trecerii sâmbătă a ciclonului Ian, de categoria 5, cea mai ridicată.

Informațiile disponibile anunțau case distruse și arbori dezrădăcinați în insulele Ha'apai, locuite de aproximativ 8.000 de persoane și foarte apreciate de turiști.

Șeful Crucii Roșii din Tonga, Sione Taumoefolau, a declarat că a fost informat despre un deces în insulele Ha'apai, dar nu dispunea imediat de informații despre alte victime.

Tupou Ahomee Faupula, de la serviciul de telefonie mobilă Digicel, a declarat că un responsabil al acestei firme în insulele Ha'apai a raportat distrugeri masive.

Marina din Tonga, un regat de circa 170 de insule cu aproximativ 120.000 de locuitori, a trimis două nave de patrulare spre Ha'apai și site-ul de informații Matangi Tonga a raportat că guvernul examina posibilitatea de a solicita ajutor din străinătate.

După ce ciclonul a lovit Ha'apai, Australia și Noua Zeelandă au pus în alertă avioane și serviciile de urgență.AGERPRES


tonga
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005798 (s)