News Flash:

Retinere importanta facuta de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale Arad

2 Noiembrie 2016
1330 Vizualizari | 0 Comentarii
arestat2
Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Arad au depistat si retinut un barbat cautat de autoritatile judiciare olandeze, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane intr-un comunicat de presa. 
Potrivit sursei citate, barbatul, banuit de comiterea infractiunii de omor, a fost depistat de politistii romani in municipiul Arad. 
La data de 29 octombrie, in urma unei operatiuni E.N. - F.A.S.T. declansata de Serviciul Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale la solicitarea F.A.S.T. Olanda, a fost depistat si retinut, in Arad, un cetatean olandez de 42 de ani, urmarit international pentru comiterea infractiunii de omor. 
Barbatul care se numeste Sooi de Coninck este banuit ca, la data de 17 august 2015, ar fi ucis cu mai multe focuri de arma un alt cetatean olandez, in varsta de 27 de ani, pe raza localitatii Molenschot din Olanda. Atat victima, cat si barbatul cautat au fost membri ai unei bande de motociclisti. El se afla pe lista Interpol a celor mai cautati infractori. 
In luna septembrie 2016 politistii au perchezitionat locuinta din judetul Sibiu a sotiei olandezului, fiind descoperite pasaportul si permisul de conducere ale acestuia. 
Politistii olandezi au solicitat vineri ajutorul colegilor lor romani, iar sambata politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Arad l-au depistat si retinut chiar pe raza municipiului Arad. 
Persoana in cauza a fost arestata, fiind declansata procedura de predare in favoarea autoritatilor olandeze. Sooi de Coninck urmeaza sa fie condus de politistii aradeni la Curtea de Apel Timisoara in vederea punerii in executare a mandatului de arestare european emis pe numele sau. 
Activitatile investigative au fost efectuate de catre F.A.S.T. Romania cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Totodata, la depistarea persoanei urmarite au participat politisti ai birourilor urmariri din cadrul I.P.J. Sibiu, Timis si Arad. 
Schimbul de date cu autoritatile olandeze a fost efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Politiei Romane. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006119 (s)