News Flash:

Peste 100 de pompieri militari aradeni au participat la Bucuresti la simularea exercitiilor de salvare in caz de cutremur major

2 Noiembrie 2016
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
isu
Un numar de 109 ofiteri si subofiteri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Vasile Goldis" al Judetului Arad si 16 autospeciale (SMURD, autospeciale de stingere, descarcerare, camioane) au plecat spre Bucuresti ca urmare a initierii exercitiului de alarmare "Seism 2016", informeaza maior George Plesca, purtator de cuvant al ISU Arad. 
"Potrivit scenariului exercitiului "Seism 2016", in aceasta dimineata, in zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orasele Bucuresti si Iasi. Structurile ISU din toata tara au fost alertate si au trecut la planul ROSU de interventie, care presupune ca intreg personalul sa se prezinte la unitate. Efectivele ISU din judetele care nu au fost afectate de seism au plecat spre Bucuresti si Iasi', a precizat maior George Plesca. 
Intreg personalul din cadrul ISU Arad s-a prezentat la post marti dimineata in urma declansarii planului Rosu de interventie. Ulterior, 109 pompieri militari din cadrul ISU Arad au plecat, marti spre Bucuresti, unde vor participa la exercitiul de alarmare pentru verificarea capacitatii de reactie si de interventie a structurilor pentru situatii de urgenta, initiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 
Totodata, o parte din personalul ISU Arad si de autospeciale au ramas pe loc, pentru a putea asigura interventiile zilnice in municipiul si judetul Arad. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005950 (s)