News Flash:

Retea de incarcare a masinilor electrice la Suceava

25 Octombrie 2013
1319 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Suceava va achiziţiona 18 maşini electrice şi va dota oraşul cu 50 de puncte de încărcare pentru astfel de autovehicule, printr-un program finanţat de Guvernul Elveţiei, au anunţat recent reprezentanţii administraţiei locale.

Potrivit primarului , Ion Lungu, punctele de încărcare, 25 standard şi 25 rapide, vor fi istalate în toate cartierele din oraş. La punctele de încărcare standard, maşina va trebui lăsată la încărcat peste noapte, în timp ce la cele rapide, durata de încărcare va fi de maximum 1-2 ore. Staţiile vor fi gestionate printr-un dispecerat care va fi înfiinţat la primărie, iar accesul la acestea se va face în baza unui card eliberat de muncipalitate. „Sper ca cel tarziu pană la 1 decembrie să avem proiectul finalizat, să-l înaintăm spre aprobare, iar din primăvară să-l putem implementa”, a declarat edilul potrivit monitorulsv.ro.

In ce priveşte vehiculele electrice care vor intra în parcul auto al primăriei, o parte dintre ele sunt furgonete de transport, altele „utilaje destinate activităţilor Direcţiei Domeniului Public”, printre care şi utilaj de întreţinere a gheţii de pe patinoarul din oraş, a mai spus primarul.

Potivit economica.net, proiectul, numit „Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, va fi finanţat de Guvernul Elveţiei (cu 1,8 milioane de franci elveţieni) prin programul de cooperare elveţian-roman, care vizează reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

..


program ion lungu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006352 (s)