News Flash:

Basescu ar putea refuza mandatul lui Ponta pentru CE

21 Octombrie 2013
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu ponta

Timp de două zile, pe 24 și 25 octombrie, la Bruxelles, Consiliul European a programat discuții legate posibilitatea de a avea o piață unică digitală în următorii doi ani. Potrivit unor surse citate de evz.ro, președintele Traian Băsescu nu îi va acorda premierului Victor Ponta mandatul pe care l-a cerut pentru a participa la aceste ședințe.

Aceleași surse arată că ar motivul refuzului ar fi legat de „rezultatul dezastruos al lui Victor Ponta de la Consiliul European din vară pe probleme de energie, atunci cand proiectul Nabucco a fost ratat”. 

In urmă cu cateva zile, în cadrul unei conferințe de presă, Traian Băsescu a criticat public prestația premierului Ponta din luna mai, la dezbaterile Consiliului European pe teme legate de „energie”. 

„A venit că vrea să se ducă la Consiliul European pe energie, în luna mai, înainte de a se lua decizia Nabucco sau TAP. A avut mandat să susţină Nabucco în Consiliu. Sigur că în intervenţii a susţinut Nabucco, dar nu a ştiut cum să facă să fie introdus în documentul Consiliului că Nabucco este prioritar, ceea ce a lăsat la libera opţiune a întregii Uniuni Europene soluţia Nabucco sau TAP, dar în mandat a avut clar scris Nabucco şi nu TAP, iar în concluziile Consiliului pe energie din mai veţi constata că nu apare deloc Nabucco, ci apare soluţia Sud. (...) Momentul decisiv a fost Consiliul pe Energie din mai, unde a ţinut să se ducă. I-am dat mandat semnat şi s-a întors cum s-a dus, adică s-a plimbat cu avionul”, a declarat Traian Băsescu în urmă cu cateva zile.

..


victor ponta consiliul european proiectul nabucco
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004989 (s)