News Flash:

Iarna autentica la Miercurea Ciuc: -8 grade Celsius

20 Octombrie 2013
1350 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat duminică dimineaţă la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat minus 8 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că valoarea de minus 8 grade Celsius s-a consemnat la răsăritul soarelui şi s-a menţinut timp de aproximativ o oră, după care a început să crească uşor.

Temperaturi scăzute au fost şi în alte localităţi harghitene. La Joseni s-au înregistrat minus 5 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 4 grade, la Bucin mercurul termometrelor a arătat minus 3 grade, iar la Odorheiu Secuiesc - minus un grad Celsius. În majoritatea acestor zone a căzut şi brumă.

Este pentru a doua oară în luna octombrie când temperaturile scad semnificativ în Harghita. În data de 5 octombrie, la Miercurea Ciuc au fost minus 9 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură a toamnei înregistrată în zonele locuite.

De altfel, minima absolută a lunii octombrie în Harghita a fost înregistrată tot la Miercurea Ciuc, în anul 1988, când termometrele au arătat minus 13,5 grade Celsius.

miercurea ciuc celsius harghita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005739 (s)