News Flash:

Reprezentantii primariei au comunicat unde ar putea fi localizate cele doua crese noi din Timisoara

30 August 2021
902 Vizualizari | 0 Comentarii
cresa

Timisoara va avea inca doua crese noi, pe langa cele trei pe care le construieste primaria. Anuntul a fost facut de ministrul Dezvoltarii, care a estimat ca primele contracte cu constructorii ar putea fi semnate la inceputul anului 2022. Banii vin din fondurile ministerului, iar Primaria Timisoara a tinut ascunse zonele in care vor fi ridicate. 


Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei a aprobat construirea a doua crese noi in Timisoara, care vor fi finantate din fonduri proprii ale MDLPA, prin „Programul national de constructii de interes public sau social”, subprogramul „Unitati si institutii de invatamant de stat”, aprobat prin OUG 25/2001.

„Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei preconizeaza ca primele contracte cu constructorii vor putea fi semnate la inceputul anului viitor. Este vorba de o cresa de mari dimensiuni, pe un teren cu o suprafata de 1810 mp si de o cresa mai mica, pe un teren de 1024 mp. Primaria Timisoara lucreaza acum la documentatia solicitata de CNI. Odata stabilite amplasamentele creselor, are responsabilitatea de a viabiliza terenurile pe care acestea vor fi construite, adica sa construiasca caile de acces si sa faca racordarea la utilitati”, transmite Serviciul Comunicare din cadrul PMT.

Reprezentantii Primariei Timisoara au refuzat sa anunte initial si zonele unde vor fi construite cele doua crese, desi spun care sunt suprafetele celor doua terenuri. Una dintre ele ar putea fi construita in zona Bucovina, unde viceprimarul Ruben Latcau a anuntat deja ca isi doreste o cresa pe terenul de 2 hectare obtinut de primarie anul trecut in instanta. Acolo se construieste acum o parcare, iar oamenii din cartier au cerut o baza sportiva si au spus ca nu e nevoie de cresa.

„Cunoastem bine nevoia uriasa de crestere a numarului de locuri la cresa, de aceea anuntul (…) ne bucura, venind in intampinarea nevoii atat de multor familii din Timisoara. E un castig important pentru comunitate si face parte din strategia administratiei locale de a creste numarul de locuri in cresele timisorene. Chiar in cursul acestei luni am semnat contractul de executie a lucrarilor de constructie a unei alte noi crese, care se va ridica pe un teren al primariei de pe strada Ion Ionescu de la Brad, prima construita in orasul nostru in ultimii opt ani. Tot anul acesta vom da drumul lucrarilor de constructie a inca doua noi crese – pe Bogdanestilor si in Ciarda Rosie”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presa emis de PMT.

Primaria se chinuie de ceva timp cu licitatiile pentru cele trei crese pe care vrea sa le ridice cu fonduri europene. Pentru cresa din Lipovei a gasit o firma abia la a treia licitatie. Avasi Prodcom din satul Batarci din judetul Satu Mare a depus singura oferta, iar anul trecut a avut zero angajati, dar vine la Timisoara cu inca cinci firme, un tert si patru subcontractanti. Licitatiile pentru celelalte doua crese sunt inca in desfasurare.

Anul trecut, Primaria Timisoara a inregistrat 600 de cereri de inscriere pentru cele 450 de locuri existente in cresele din oras.

Reprezentantii primariei au reusit sa comunice unde ar putea fi cele doua crese
Dupa insistentele jurnalistilor, reprezentantii primariei au reusit sa comunice si zonele in care vor fi construite cele doua crese noi. Sau cel putin locatiile initiale.

„Am depus proiecte la CNI pentru crese in zonele Bucovinei si Steaua, dar nu e exclus sa mai intervina modificari. Analizam mai multe terenuri si vom depune in continuare cereri pentru crese noi”, au transmis cei din PMT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006697 (s)